For noen uker siden ble fotballturneringen Slatlem Cup blitt arrangert i Kristiansund. Flere lag fra Romsdal var med, blant annet lag fra Gossen IL.

På den siste dagen av turneringen skal det ha oppstått en hendelse i turneringen under en kamp, og arrangørklubben Clausenengen valgte å sende inn en rapport til Nordmøre og Romsdal fotballkrets på det de mener er usportslig opptreden.

– Dette er en vanskelig og alvorlig sak. Det er heldigvis sjelden vi opplever noe sånt. Kretsstyret har ilagt treneren en irettesettelse og klubben en bot på kroner 2000, sier Are Lervik, daglig leder i Nordmøre og Romsdal fotballkrets.

– Skadelig for fotballen

Romsdals Budstikke har snakket med flere trenere og lagledere som var på plass da det hele fant sted. Ifølge dem skal Gossen ha sluppet inn mål med vilje, og bevisst gått inn for ikke å vinne en av sine kamper. Det er måten dette er gjort på som skal ha skapt rabalder. Dette skal igjen ha skapt sterke reaksjoner og påvirket stemningen i hallen til det negative.

– Vi fikk rapport fra CFK som arrangør vedrørende Gossen J16 sin opptreden i en kamp under Slatlem Cup. Vi hentet så inn forklaring fra dommer og Gossen. Sanksjonen er satt av kretsen etter å ha vurdert rapportene fra alle partene. Kretsens vurdering var at det ble gjort brudd på Fair Play-bestemmelsene, samt at hendelsen var skadelig for fotballens anseelse, forteller Are Lervik.

– Mangel på fair play

Et lag fra Sunndal gikk så langt som å trekke sitt eget lag i protest for det som skjedde, selv om de ikke var direkte involvert i den gjeldende kampen. Dette var noe som igjen satte Gossen under press. Til slutt var det derfor Gossen som trakk laget, mens Sunndal fortsatte turneringen. Det bekrefter Geir Egil Botten i Sunndal Fotball, som ikke vil kommentere saka ytterligere. Han var selv til stede på cupen.

Det var altså dette som fikk arrangøren til å sende inn rapport.

– Vi er tilfreds med at kretsen har tatt vår rapport til vurdering, og håndtert dette skikkelig. Vi har ikke noen kommentar til sanksjonene, men er fornøyd med at de har tatt til følge det vi har sendt inn til dem, sier John Marius Dybvik, nestleder i Clausenengen. Han satt selv i sekretariatet under hele turneringshelga.

PS: Gossen IL ønsker ikke å gi noen kommentarer i saka.

Daglig leder i Nordmøre og Romsdal fotballkrets, Are Lervik. Bildet er tatt tidligere. Foto: ERIK BIRKELAND