I det stille har folketallet i Gjemnes økt de siste åra. På fire år har kommunen fått 54 flere innbyggere. I fjor fikk Gjemnes 18 flere innbyggere.

– Det gjør godt å se at folketallet har stabilisert seg, og de siste åra har økt. Jeg mener Gjemnes har gode muligheter for vekst, både fordi vi ligger så gunstig til midt mellom byene Molde og Kristiansund, og med tanke på det nye sjukehuset som skal bygges på Hjelset, sier ordfører Knut Sjømæling til Romsdals Budstikke.

Når ordføreren ser ut av kontorvinduet i kommunehuset, ser han leilighetsbyggene Atle Hoem har stått bak. Det ene leilighetsbygget etter det andre er fylt med beboere.

– Etterspørselen etter boliger i Batnfjordsøra-området er god. Folk vil bo sentrumsnært, forklarer Sjømæling.

– Hvilke planer har kommunen for at det skal bygges enda flere boliger?

Et annet aktuelt boligområde er Astad, som var Gjemnes kommunes forslag til tomt for nytt sjukehus.

– Astad-feltet ligger øst for Solsida, og er et område på rundt 200 mål. Et flott, sørvendt område, der det kan bli plass til mange boliger. Sikkert hundre boliger, sier ordføreren.

Når det gjelder Astad-området trenger kommunen en avklaring fra Statens vegvesen hvor europaveg 39 skal gå i framtida.

Ordføreren forteller at man ser for seg at E39 skal gå høyere opp i lia gjennom Astad, mest sannsynlig gjennom en miljøtunnel på el del av strekninga for å forhindre at Astad-bygda blir delt fra sentrum av Batnfjordsøra.

– Hvilken effekt det få for Gjemnes når nytt sjukehus bygges på Hjelset?

– Hele kommunen vår vil bli liggende nokså nært sjukehuset. Det bør være attraktivt å bo i Gjemnes og ha jobb på sjukehuset, eller pendle til Kristiansund for den del. Kommunikasjonene er også gode. For folk som bor nær E39, har vi timesavgang med buss i hver retning. Jo, sjukehuset håper jeg kan bli en vitamininnsprøytning for Gjemnes.

Kommunen sjøl skal i gang med å bygge ny sjukeheim. Skolene satses det også på. Og barnehagetilbudet må utvides (se egen artikkel).

– Hvor mye vil Gjemnes vokse i åra framover?

– Vi har satt som mål å ha 2.700 innbyggere i 2020. Fortsetter veksten vi hadde i 2016, er vi i rute til å nå målet. Neste mål bør være 2.800 innbyggere, sier ordfører Knut Sjømæling.

Dette området på Nåstad, bare noen steinkast fra sentrumsgata på Batnfjordsøra, kan bli det neste nye boligfeltet, håper ordfører Knut Sjømæling. Området er regulert til flermannsboliger. Foto: Richard Neergard