Eide / Fræna: – Dette kommer til å bli en artig dugnad, tror frænaordfører Tove Henøen til Romsdals Budstikke. – Vi ønsker å involvere innbyggerne mest mulig og håper på god respons.

Konkurranse

Henøen sitter i arbeidsgruppa som jobber med navn og kommunevåpen for den nye kommunen. De andre i gruppa er Terje Lyngstad, Kjell Lode, Sofie Elisabeth H Brekken og Jarle Ugelstad Klavenes.

Forslag allerede

Både Tove Henøen og kollega Egil Strand på andre sida av dagens kommunegrense har alt begynt å få inn forslag. Strand har hengende på kontoret sitt en våpentegning fra Svanviken barnehage pluss at seksåringene der har lansert flere navn, et av dem «Svanefræna».

Navnet haster mest

Henøen sier at det haster mest med å finne det rette navnet på nykommunen.

– Vi må ha navnet klart til Stortinget behandler kommunereformen et stykke ut i juni. Det er ikke lenge til.

Våpenarbeid

I arbeidet med å finne et høvelig våpenmotiv ser arbeidsgruppa for seg også å kople inn alle sjetteklassingene i Eide og Fræna, samt oppfordre lokale kunstnere til å delta.

Før påske håper de å ha forslagene klare for en finalerunde med avstemming. Hvordan den skal foregå, er ikke klart ennå. En jury vil få oppgaven å legge fram forslag for fellesnemnda. Hvordan utvelgelsen vil skje, vil trolig avhenge av hvor mange forslag som kommer inn, og hvor stor variasjonen blir.

– Hvilke forslag har dere fått?

– Det går mye på navn som har versert en del allerede, som Hustadvika og Fræneidet.

– Har du hørt noen diskusjoner om navn så langt?

– Nei, det kommer nok ikke før vi legger fram forslagene, sier Henøen.

Avisene følger opp

Kommuneavisene i Eide og Fræna har alt hatt stoff om navneprosessen, og mer vil komme.

Fræna planlegger avisoppslag første uka i mars. Eide har avisutgivelse litt lenger ut i mars. Ellers viser ordførerne til kommunenes nettsider, der alt om navne- og våpenprosessen blir å finne.