En kjapp runde på finn.no, hvor så godt som alle som selger fritidsbolig annonserer er det bare 24 fritidsboliger til salgs i Romsdals Budstikkes dekningsområde. Disse fordeler seg på kommunene Eide (1), Fræna (3), Gjemnes (6), Molde (9), Nesset (3), Sandøy (1) og Vestnes (1).

Men 10 av disse hyttene er bare prosjekt som ikke er bygget. Dermed er det bare 14 fritidsboliger som er ferdigstilt eller godt brukt. Spennet er veldig stort, fra den rimeligste hytta på Fursetfjellet. Hytta på 29 kvadratmeter ligger ute til prisantydning på 390.000 kroner, over 3 millioner mindre enn den dyreste fritidsboligen som ligger ute til salgs.

På Storlandet i Gjemnes kan du få 98 kvadratmeter hytte pluss carport og båtplass til 3.450.000 kroner.

God standard

Eiendomsmekler Bjørn Olav Herje Ellingsen i Eiendomsmegler 1 forteller at mange vil ha god standard også på hytta.

– Vann, veg og avløp er faktorer som i stor grad drar opp både pris og attraktivitet til hyttene. Det tar ofte mer tid å omsette eiendommer uten dette på plass, sier mekleren.

Han regner sammen hvor mye som har blitt omsatt i vårt distrikt det siste året.

– Det har blitt solgt 93 fritidseiendommer, både hytter og tomter. Den dyreste til knappe 4 millioner, og så er det tomter solgt for noen hundre tusen. Snittprisen er om lag 1,2 millioner kroner for fritidseiendommen, oppsummerer Herje Ellingsen.

Kan bli mer til påske

Han er enig i at det er veldig lite på markedet nå.

– Det er veldig lite til salgs. Jeg tror det kan komme betraktelig mer nærmere påsketider, spesielt av fritidsboliger, sier Herje Ellingsen.

Han tror destinasjoner som Bjorli og Oppdal tar en stor del av fritidsboligmarkedet, og at det kan være noe av grunnen til at det er roligere her.

– Mange vil nok verdsette å ha skimuligheter i et større anlegg og mer sikre snøforhold. Men samtidig ser vi at hyttene ute ved kysten ofte blir solgt raskt også.

Mer tomter til salgs

Mens det er knapt med hytter på markedet, er det rikelig med tomter å velge mellom for den som vil bygge noe selv.

Hvis søket på Finn.no endres til Fritidstomter, er det 26 treff i kommunene Fræna (2), Gjemnes (6), Molde (5), Nesset (3), Rauma (2), Sandøy (3) og Vestnes (3).

I flere av tilfellene er det flere tomter inne i samme annonse, typisk ved større hyttefelt.

– Vi har hatt flere større tomtefelt som har blitt klare de siste åra, så det er mye å velge i. Det selges jevnt og trutt med tomter både på fjellet og ved sjøen, sier Herje Ellingsen.

En runde på Finn.no viser at hyttene som ligger ute koster fra 390.000 til 3.450.000 kroner, og har svært ulik standard. Totalt er det bare 14 fritidsboliger som ligger ute til salgs på nettportalen som de fleste meklerne bruker for å formidle boliger. SKJERMDUMP: FINN.NO
Eiendomsmekler i Eiendomsmegler 1.