– Wow! Det var det første damene i Rauma husflidslag sa da de en kveld forrige uke fikk se hvordan Sandsmark hadde forvandlet den gamle kommoden. Laget hadde inspirasjonskveld på butikken, og fikk et lite innblikk i hvordan Sandsmark pusser opp gamle møbler. Det gjør hun nemlig av og til, blant annet i rolige stunder i butikken. Denne gamle kommoden, som kveldens inspirator tror kan være beiset furu, har fått seg en real «make over» med nyanser av motefargen «deco blue», en farge som ifølge Sandsmark har tatt helt av det siste året.

– Man kjøper ikke flere bokser maling, men kjøper én farge og deler denne opp og blander i hvitt til man finner nyansen man vil ha, forklarer hun.

I tillegg har hun skåret ut mønster fra en tapet. Her trenger man heller ikke kjøpe mye, sjøl om man mangler rester sjøl.

– Vi selger flere av tapetene på meterbasis, forteller hun, som har stått og skåret ut ei bronsefarga grein i en tapet for å feste på fronten av kommoden. Beina er spraymalt med bronsefarge og den kreative dama viser også hvordan hun lager mønster på toppen ved å spraye med den bronsefargende malinga over en blondeduk.

Unike møbler

Sandsmark synes det å forvandle møbler – og gi råd om dette – er en fin måte å få kontakt med kundene på.

– Man kan trylle med alle møbler, og trenger egentlig ikke kaste noe, forteller hun, som sjøl har en drøss med personlige møbler hjemme. Av og til settes det på loftet ei tid, før det tas ned igjen. Hun viser fram et nattbord hun har pusset opp. Der er også tapet brukt kreativt, ved at deler av mønsteret er brukt i speilet på skapdøra eller på skuffen, før det fortsetter på utsiden.

– Noen møbler selger jeg igjen også, blant annet dette, sier hun og viser fram før og etter bilder av et bord. En kunde kom inn og sa at jeg kunne gjøre hva jeg ville med bordet, som hadde veldig slitt bordflate. Resultat ble at en annen kunde kunne kjøpe meg seg et garantert unikt hvitmalt bord, der bordplata var sprayet over blondeduk med chromespray. Også deler av bordbeina hadde fått samme farge.

Mye farger

Det er ikke bare på møbler man kan være litt modig med fargene nå. Sandmark sier at det fra å være mye reine, hvite vegger for bare ett år siden, nå selges i litervis med maling i farger, i blant annet nevnte «deco blue», «kveldshimmel» eller «byge».

– Svart er også in nå, fastslår hun og nevner hashtaggen #darksideshow på Instagram som et sted hun sjøl henter mye inspirasjon.