Har lagt ned nok

Han mener at Gjemnes kommune allerede har lagt ned mer enn nok av kommunale tilbud i Torvikbukt, og minner om at både skolen, barnehagen og til og med vassverket nå er privat. Som leder for en stor malingsfabrikk vil Gjøen på det sterkeste advare mot at brannvesenet sentraliseres til Batnfjordsøra.

– Vi har dyktige brannfolk her i bygda, tre av dem jobber hos Gjøco. Vi har røykdykker. Dette handler om beredskap og kjappest mulig innsats når det en gang brenner. Rett overfor fabrikken ligger Nordmøres største trebygning, Høgtun folkehøgskole. Og så har vi altså en stor malingsfabrikk i bygda. Politikerne må ikke finne på å legge ned brannstasjonen. Vi betaler skyhøge kommunale avgifter og eiendomsskatt også her i Torvikbukt, minner Gjøen om.

Dyrere forsikring

Han sier at det for Gjøco sin del også vil medføre høgere forsikringspremie om brannstasjonen blir lagt ned. Han mener uansett at det er utrykningstiden som er det største problemet, og minner om at ti minutter lenger responstid fra Batnfjordsøra kan være svært risikabelt.

– Brannvesenet er omtrent den siste kommunale tjenesten vi har igjen i Torvikbukt, for å sette det litt på spissen, sier Rolf Gjøen.