ELNESVÅGEN: Fræna kommune lanserte nylig sin nye «kvalitetsplan for frænaskolen» og utlyste derfor en logokonkurranse. Sist torsdag dukket ordfører og varaordfører opp i klasserommet til 10b på Fræna ungdomsskole. Der satt elevene skolerett og hørte på budskapet fra Jan Arve Dyrnes (Ap). Elevene så ut som noen spørsmålstegn.

– Husker dere logokonkurransen? spurte varaordføreren.

Det gikk et gisp gjennom forsamlingen. De husket.

Christine vant for klassen

– Vi har kåret en vinner. Hun sitter her i klasserommet og heter Christine Holtborg. En veldig flott og innholdsrik logo, som passer perfekt for frænaskolen. Planen logoen skal illustrere inneholder mange viktige satsingsområder, fortsatte Jan Arve Dyrnes.

– Premien til hele klassen er en aktivitetsdag sammen med meg og ordføreren. Det er den dagen i år jeg gleder meg mest til. Det blir etter påske når det blir litt varmere i været, trolig med base på skytesenteret i Malmedalen. Her blir det en rekke aktiviteter og oppgaver, inklusive leirdueskyting!

Premiebudskapet satt som et skudd. En innertier. Christine Holtborg (15) forteller at hun brukte to timer på å tegne logoen, som inneholder veldig mye som hun forbinder med Fræna.

Fikk med mye

– Jendemfjellet, sjøen, naust og fugleliv. Og så har vi elever fra flere kulturer, for å vise det kulturelle mangfoldet. Det er en artig overraskelse at kommunen valgte min tegning som logo. Ekstra bra er det at hele klassen blir premiert. Det er et herlig miljø i denne klassen, derfor er det så kjekt at vi får en felles aktivitetsdag sammen før vi suser videre til videregående utdanning. Vi gleder oss til å være med på det ordfører og varaordfører måtte finne på, sa Christine Holtborg.

Fornøyd fagleder

Fagleder oppvekst i Fræna, Kim Atle Kvalvåg, synes også at den nye logoen er glitrende. Han er også godt fornøyd med den nye kvalitetsplanen, som faktisk ikke er mer enn 12 sider lang. Fordi den skal bli brukt.

– Hvis vi lager en kjedelig og langfattelig plan, hvorfor skal folk gidde å sette seg inn i den da? Her går vi rett på. Kort og konsist. Vi har involvert alle som kan gjøre en forskjell. Politikere, skoleledere, papirhaner på rådhuset, tillitsvalgte, foreldre – og selvsagt elevene. Hvordan vi kan sørge for at elevene får et enda større utbytte av tida de bruker på skolen? Vi har fått alle disse aktørene til å stake ut kursen, noe veldig få kommuner har gjort, sier Kvalvåg.

– Vi har laget en plan som er helt unik for Fræna, der vi må bygge på stoltheten over å være nettopp fræning. Frænaskolen skal være gjestfri, stolt og nyskapende. Dette er en plan for å drive skoleutvikling, sier Kim Atle Kvalvåg.

Den nye planen er pensum for alle som jobber i frænaskolen. Planen innebærer også at alle ungdomsskoleelever i Fræna skal ha et opphold på Bjørnsund leirskole.

– Vi har oppdaget at dagens elever ikke vet fullt så mye om lokalhistorien som vi skulle ønske. Planen fokuserer på å rette litt på dette, sier rektor Ann Margrethe Farstad på Fræna ungdomsskole.

De har en plan: Rektor Ann Margrethe Farstad og fagleder oppvekst, Kim Atle Kvalvåg. Foto: Eirik Heen