Etter søndagens knusende seier mot Follo ligger Molde bare ett poeng bak førsteplassen i 1. divisjon. MHK har 25 poeng, både Fredrikstad og Fana står nå med 26 poeng.

Magnus Johansson har ennå ikke tapt med Molde. Etter at han tok over som trener i begynnelsen av november har klubben tatt 19 av 20 poeng. Ni seirer og en uavgjort er svenskens knallsterke statistikk.

Tilbudt ny kontrakt

Nå har Molde HK Elite bestemt seg for at Johansson er rett mann til å lede den ambisiøse satsinga videre. Spørsmålet er om han velger å signere en lengre kontrakt med MHK eller om han reiser hjem til Sverige etter denne sesongen.

– Jeg har fått et forslag til ny kontrakt som jeg skal ta med hjem til Göteborg og tenke gjennom. Jeg skal ha en liten ferie i pausen mellom kampene nå, og vil ta en prat med Nina. Vi får ta en diskusjon om hvordan vi ser for oss framtiden, sier Johansson om samboeren som fortsatt bor i hjembyen.

Den nåværende avtalen med Molde HK går ut i april.

– Jeg trives veldig godt i Molde, både i byen og klubben. Så får vi se hva som skjer. Jeg ønsker i hvert fall at det skal bli en rask avklaring på situasjonen. Det er det beste for alle parter, sier Magnus Johansson til Romsdals Budstikke.

– Gode samtaler

Sportslig leder Carl Henrik Indbjør i Molde HK Elite bekrefter at svensken er ønsket i en langtidsavtale, men vil ikke kommentere hvor mange sesonger det er snakk om.

– Dette er ett av punktene vi snakker sammen om. Vi har hatt gode samtaler og er allerede enige om mye. Vi vil gjerne knytte til oss Magnus i flere år framover. Mitt inntrykk er at dette ikke handler om laget eller klubben eller kontrakten, men utelukkende om hans familie, sier Indbjør.

Rypdal storspilte i mål

Molde-damenes stødige marsj på vei mot et nytt opphold i eliteserien fortsatte med en overlegen seier mot Follo i Idrettens Hus søndag. Hjemmelaget tok initiativet i kampen fra første kast og ledet komfortabelt 18-10 til pause etter tidvis underholdende kontringsspill.

Etter hvilen varierte kvaliteten kraftig på det som ble prestert ute på banen. Rett før slutt var stillinga i andre omgang faktisk 9-9. Hanne Morlandstøs siste scoring fastsatte sluttresultatet til 28-19.

Målvakt Lina Rypdal var en avgjørende bidragsyter til at forspranget ned til Follo holdt seg stabilt tross svingene uttelling utover i kampen. Hun gjorde n rekke flotte redninger og ble kåret til Moldes beste spiller av klubbens egen jury.

Logvin toppscorer

Framover var det nok en gang Kristina Logvins som sto fram som den viktigste brikken. Hun ble toppscorer med sju mål.

Moldes målscorere: Kristina Logvin 7, Ragnhild Valle Dahl 5, Hanne Morlandstø 4, Mona Obaidli 4, Sherin Obaidli 3, Vilde Nerås 3, Anca Stoica 2.

PS: Tidligere Molde-spiller Sara Møller var tilbake i Idrettens Hus i går og scoret tre mål. Hun kom til MHK fra Bækkelaget etter opprykket til eliteserien i 2015, men fikk ikke tillit av trener Dusan Poloz. Hun dro videre til Sola før hun ble Follo-spiller i fjor.

MHK-spillerne slapp jubelen løs etter en overbevisende seier mot Follo søndag. Her får målvakt Lina Rypdal utdelt prisen som hjemmelagets beste spiller. Foto: Kjell Langmyren