MOLDE: Kroatia har blitt et stadig mer populært reisemål for nordmenn de seineste åra. Det varierte landet med rik kulturarv og krystallklart vann lokker til seg tusenvis av turister hvert år.

– Vi har vel aldri hatt større valgmuligheter fra Molde. Split er et nytt tilbud til et populært feriemål. Men her er det også tilbud til kjente feriemål og rutefly til populære destinasjoner som Gdansk og Alicante, sier lufthavnsjef John Offenberg ved Molde lufthavn, Årø.

Fire chartermål fra Molde

Sommersesongen nærmer seg, det er på tide å blinke ut ett av de mange turtilbudene for dem som vil på chartertur og ha garantier for litt ekstra sol og varme.

Chartertrafikken har tilbud til seks forskjellige reisemål fra Vigra, Molde og Kvernberget. I tillegg tilbys også rutefly direkte til fem ulike destinasjoner for dem som heller vil ha storbyferie.

Traust og godt

– Vi satser på ruter dit folk har lyst å reise. Du kan gjerne kalle det traust og trygt. Middelhavsområdet er stadig populært, bekrefter lufthavnsjefen om et tilbud som gjenspeiler hvilke tilbud folk ønsker av direkteruter og charterreiser.

Fra midt i juni

Det er naturlig nok Vigra som har det største tilbudet av charterreiser, Molde følger godt etter. Kristiansund har ingen direkteruter og bare ett chartermål i sommer. Det er til Chania på Kreta.

Fra Molde starter sesongen 16. juni med reise direkte til Chania på Kreta og Mallorca. Ei og to uker seinere følger Rhodos og det nye populære reisemålet Split i Kroatia.

Tyrkia nesten ute

Fra Vigra er det de samme reisemålene. Men i tillegg har de Burgaskysten (Bulgaria) og Antalya (Tyrkia). Ett av de mest populære reisemålene de seinere åra har utvilsomt vært Tyrkia, de har vært dominerende.

– Men slik er det ikke lenger, vi merker at flere områder med uro og usikkerhet har falt ut. En ukentlig avgang fra Vigra til Tyrkia i løpet av seks uker er alt. Pågående uroligheter har gjort dem mindre attraktivt, innser Offenberg.

Direkteruter

Det er fem direkteruter i sommer; Alicante (Spania) og Gdansk (Polen) både fra Molde og Ålesund. Fra Vigra kommer i tillegg Amsterdam (Nederland) med to daglige avganger, Kaunas (Litauen) og København (Danmark) med daglige avganger.

Sommer er charter

Sommertilbudet starter 26. mars og varer til og med siste helg i oktober. Men det er ennå ikke for seint å henge med på de siste turene i det mest populære reisemålet i vintertilbudet. Charterreiser til Gran Canaria henger igjen og varer til og med 8. april fra Molde og 15. april fra Vigra.

Mer eksotisk

Om lufthavnsjefen sakner mer eksotiske reisemål?

– Det er urealistisk, enten det er til Asia eller Karibien. Dit er det Gardermoen og gjerne enda større flyplasser ute i Europa du må reise om, sier Offenberg.

Grafikk: Nyhetsgrafikk Foto: Nyhetsgrafikk
Kultur: Kreta er noe helt spesielt med sin dramatiske historie, flotte strender, hyggelige tavernaer og antikk kultur. Rethymnon er kalt lille Venezia. Hit kan du reise direkte fra Molde i sommer. Foto: Apollo
Godt fornøyd: Lufthavnsjef John Offenberg ved Molde lufthavn er godt fornøyd med hva som kan tilbys i sommerferien. Foto: ERIK BIRKELAND
gresk perle: Rhodos er en av de klassiske favorittene, ei velkjent perle i det greske øyriket. Dit kan du fly direkte fra Molde lufthavn. Foto: VING