MOLDE: Det opplyser styreleder Stig O. Jacobsen og daglig leder Bente A. Myrstad i Angvik Eiendom.

Bilbyen blir liggende på strekninga mellom golfbanen på Eikrem og Statens vegvesens trafikkstasjon i Årødalen,

Disse flytter

Tre av firmaene som har undertegnet kontrakt om kjøp av tomt i Eikrem Næringspark er Harald Hustad & Co, Nardo Bil og Brages Molde. Det er også et fjerde firma som har inngått avtale, og vil flytte dit. Det forhandles med flere til.

– Angvik Areal har totalt hånd om 124 mål tomt på Eikrem, som nå utvikles og tilbys til salgs- og servicebedrifter. Det har vært en målsetting å utvikle et forretningskonsept der bilforhandlere kan samlokaliseres. Konseptet har foreløpig fått benevnelsen «Bilbyen», og vil kunne gi bransjen felles markedsmessige synergier, enhetlig plassering og utforming og gode atkomst- og parkeringsforhold, sier Stig O. Jacobsen.

Den første utbyggingen av Eikrem Næringspark skjer på et 78 dekar stort område nedenfor vegen. Den resterende delen av Eikrem Næringspark ligger ovenfor vegen, og bygges ut senere.

God respons

Stig O. Jacobsen forteller at det har vært god respons på Eikrem Næringspark i markedet, og viser til at det er signert avtaler med fire ulike bilforhandlere – og at det pågår forhandlinger med flere i samme bransje.

Fra før er Bertel O. Steen, som holder til i Lønsethagen Eiendoms bygg i Årødalen, etablert i området og vil definere seg som en den av Bilbyen.

– Bertel O Steen er med på å forsterke Bilbyen ytterligere, sier Stig O. Jacobsen.

Bente A. Myrstad forteller at de også opplever interesse fra komplementære bransjer, og vi ser at etablering på tomta «Eikrem nord» kan utvikles til disse på sikt.

– Vi ser for oss at 7–10 aktører kan bli etablert i dette området. Samlet vil det bli en betydelig arbeidsplass. Det forventes også nå at de planlagte vegløsningene i regi av Statens vegvesen for området blir gjennomført i nær framtid, og som vil legge til rette for en god infrastruktur, sier Bente A. Myrstad.

Hun opplyser at anbud på grunnarbeidet på tomtene nå er til utsendelse, og at en forventer oppstart i midten av april.

God byutvikling

Bilbyen blir et av de store byutviklingsprosjektene i Molde, på linje med Amfi Roseby, Seilet og Molde Storsenter.

– Ved at store plasskrevende aktører etablerer seg på Eikrem, frigis det sentrumsnære arealer som vil kunne benyttes til handel. Dette vil kunne forsterke den gode handelsstrukturen vi har i Molde ved at handelsbedrifter kan etablere seg i en naturlig utvidelse av kjøpesentrene. Vi anser dette som god byutvikling, og ser fram til å starte på prosjektet, sier Stig O. Jacobsen.

Derfor flytter de

Daglig leder Bent Erik Heimen i Brages Molde sier at de etablerer seg i Bilbyen fordi det er framtidsrettet, og at de vil få mer effektiv drift. Og ikke minst at det blir mer kundevennlig.

Daglig leder Aasmund Brevik i Nardo Bil sier bakgrunnen for at de flytter, er at de vil utvikle et nytt verkstedkonsept – Volvo personlig service – og at det krever en del store ombygginger i eksisterende lokaler. Da vil de heller bygge nytt.

Daglig leder Oddbjørn Henøen og styreleder Tor Inge Sunde i Harald Hustad & Co. sier bakgrunnen for at de flytter, er at lokalene de har er for trange, og at de ikke kan vokse der.

Alle de tre nevnte firmaene vil kjøpe tomt, bygge og eie selv.

Plassjef Petter Silseth i Bertel O. Steen Molde sier de ser det som en fordel å få flere i bransjen opp til området. Firmaet har holdt til i Årødalen i 37 år, og leier lokalene av Lønsethagen Eiendom.

Gårdeier Jan Magne Lønsethagen i Lønsethagen Eiendom sier at han ser det som en stor fordel at Bilbyen kommer, og tror at den vil bli en magnet.

Blir liggende på strekninga mellom golfbanen på Eikrem og Statens vegvesens trafikkstasjon i Årødalen.
Stig O. Jacobsen (fv.), Angvik Eiendom, Petter Silseth, Bertel O. Steen Molde, Jan Magne Lønsethagen, Lønsethagen Eiendom, Tor Inge Sunde og Oddbjørn Henøen, Harald Hustad & Co., Bente Myrstad, Angvik Eiendoml, Bent Erik Heimen, Brages Molde og Aasmund Brevik, Nardo Bil. Foto: Per Tormod Nilsen