Grunnen til det er et økonomisk kremresultat for kommunen i 2016. Et netto driftsresultat på 31,4 mill. På få år har det snudd totalt på hodet for Fræna kommune, som var like blakk som ei kirkerotte og alltid slet med å få endene til å møtes. Noe de som regel ikke fikk til.

Men nå møtes endene, ikke minst takket være eiendomsskatten. Men også en rekke andre store grep som har forplantet seg i hele organisasjonen. Budsjettdisiplinen er av en annen verden. Robek-lista er langt unna akkurat nå.

Takket alle

- Vi har all grunn til å klappe i kommunestyret for rådmannens presentasjon og det økonomiske resultatet. Rådmannen og hans stab har gjort en stor jobb. Jeg vil rette en stor takk til alle kommunens ansatte som gjør en stor og viktig jobb hver dag. Jeg vil ikke spandere kake bare på kommunestyret og administrasjonen, men også gi penger til alle enhetslederne slik at de også kan kjøpe kake til sine ansatte, understreker Tove Henøen (Sp).

Håper på lavere eiendomsskatt

Hun fortsetter med at eiendomsskatten nå i sin helhet blir brukt til å investere til det beste for framtida i Fræna kommune, som snart slår seg sammen med Eide. Henøen håper også at det snart blir rom for å sette ned satsene litt, slik at folk får lavere eiendomsskatt. Mange i Fræna kommunestyre har ambisjoner om det.

- Jeg er svært tilfreds med et overskudd åpå 16,8 millioner etter å ha satt av 13,6 millioner til disposisjonsfondet. Vi har nå 52 millioner kroner på bok. Vi har handlefrihet og nødvendige reserver. Svært hyggelig er det også at enhetene samlet sett har et mindreforbruk på 2,1 millioner kroner i fjor. Det representerer noe nytt og gledelig, sier rådmann Anders Skipenes.