Molde kommunes netto driftsresultat ble på 94,4 millioner kroner for 2016. Det er 36,3 millioner kroner mer enn for 2015. Det opplyser Molde kommune i en pressemelding. Og rådmann Arne Sverre Dahl gleder seg stort over resultatet.

– Det er det beste resultatet som kommunen har oppnådd de siste ti årene, opplyser rådmannen.

Rådmannen opplyser videre at netto driftsresultat utgjør 4,73 prosent av brutto driftsinntekter, og at dette ligger godt over teknisk beregningsutvalg for kommunal økonomi sin anbefaling på minimum 1,75 prosent. Ifølge rådmannen forventes regnskapsresultatet å bli på 59,2 millioner kroner etter at tidligere års underskudd er dekket inn.

– Det mest gledelige med årets resultat er mindreforbruket i tjenesteproduksjonen. Til sammen bidro enhetene med et overskudd på nær 11 millioner kroner, sier Dahl.

– Godt utgangspunkt

Ifølge Dahl har kommunen fortsatt en stram økonomi, men han presiserer at man nå har fått kontroll på økonomien.

– Det er et godt utgangspunkt for videre drift og utvikling av tjenestene, uttaler rådmannen.

Ifølge Dahl kommer de største positive avvikene innen finansområdet i form av økte skatteinntekter og reduserte pensjonskostnader. Finansområdet kom ut med et overskudd på nær 49 millioner kroner.

Handlingsrom

– Årets regnskapsresultat bidrar til å gi Molde kommune et handlingsrom som kommunen ikke har hatt på mange år. Molde kommune gikk ut med et betydelig overskudd også i 2015. 37,1 millioner kroner ble da avsatt til kommunens disposisjonsfond som ved utgangen av 2016 var på 40,2 millioner kroner, forteller rådmannen.

Øker disposisjonsfondet

– Med et overskudd på 59,2 millioner kroner for 2016 kan disposisjonsfondet økes betraktelig, sier rådmannen – men påpeker at Molde kommune fortsatt har en for lav buffer i forhold til kommunens størrelse.