Molde: Da Emil Dahles kontrakt med HamKam gikk ut etter sist sesong, var raumaværingen klar for å prøve noe nytt. Klubber fra både 1. divisjon og 2. divisjon viste sin interesse, men det var ingen av disse tilbudene som var interessante for Dahle.

– Jeg hadde egentlig ikke noen planer for 2017. Jeg snakket med klubber på høyere nivå enn 3. divisjon, men det føles naturlig å flytte nærmere hjemlige trakter nå. Litt ut av det blå ringte Brattvåg til meg over nyttår. Jeg hadde i utgangspunktet ikke planer om å spille 3. divisjon, men jeg syns mye av det de presenterte virket spennende, sier Dahle til Romsdals Budstikke.

– En stor del av valget mitt skyldes muligheten til å fortsette med fotball for en klubb med ambisjoner, og samtidig flytte nærmere familien, fortsetter 26-åringen.

Ny hverdag

Dahle spilte mer eller mindre fast i 1. divisjon og eliteserien fra 2011 til 2015. Etter at han forlot MFK til fordel for HamKam i 2010 spilte han i hamarklubben i fire sesonger. Sesongen 2014 var han i Stabæk, men fikk bare fire innhopp i eliteserien. Vårsesongen etter nøt han stor tillit på utlån i Start i eliteserien, men sommeren 2015 valgte han å dra til 1. divisjonsklubben Bryne på et nytt utlån. Der ble han et halvår. Forrige sesong var han tilbake i HamKam og 2. divisjon hvor han spilte ut sesongen.

Nå har han signert kontrakt med Brattvåg for de neste tre og et halvt åra, men han vil ikke si at han trapper ned fotballkarriera ved å signere for en 3. divisjonsklubb.

– I utgangspunktet så gjør jeg ikke det. Jeg forstår at det på mange måter vil virke sånn. Men jeg kommer til å jobbe med fotball minst like hardt som om jeg spilte i en divisjon eller to høyere. Her får jeg også muligheten til å kombinere fotball med jobb eller studier.

– Men det er et godt steg ned?

– Akkurat kamparenaen blir jo et steg ned. Samtidig så blir det nok ikke et så stort steg ned etter at divisjonssystemet er lagt om. Nå er alt mer spisset. Utenom kamp så tror jeg ikke det blir så stor forskjell på Brattvåg og HamKam. Jeg tror vi får et bra mannskap, som vil gi en god treningshverdag for oss spillere, mener Dahle.

– Prosjektet trigger

De tidligere MFK-spillerne Karl Oskar Fjørtoft og Rune Ulvestad utgjør trenerteamet i Brattvåg. Emil Dahle kjenner til begge trenerne fra tidligere.

– Jeg har snakket med mange i klubben. Trener Karl Oskar Fjørtoft ga et godt inntrykk. Jeg har også snakket med andre spillere som har hatt ham som trener. I tillegg vet jeg hvordan han var som spiller. Assistenten Rune Ulvestad var innom MFK som trener da jeg var der, så han vet jeg også hva jeg får med. Jeg har fått et godt inntrykk av klubben. Målet er naturlig nok å rykke opp igjen til 2. divisjon. Men det blir ikke enkelt. Mange lag trener hardere enn før, så konkurransen er tøff.

– Hva var det som lokket deg til Brattvåg?

– Prosjektet de har satt i gang der trigger meg. Det trigger meg at de ikke gir opp å etablere seg høyere i norsk fotball, til tross for nedrykket i fjor.

Den hardtsatsende 3. divisjonsklubben har hentet inn flere forsterkninger den siste tida, og satser alt på å rykke opp igjen til 2. divisjon på første forsøk. Sistemann inn var Kjetil Rekdals sønn, Niklas.

PS: Brattvåg åpner sesongen i 3. divisjon hjemme mot Stord 17. april.