VESTNES: – Noen vil sikkert mene at det er råflott å rive dagens sjukeheimsbygning, men vi har etter å ha hatt en grundig prosess rundt mulig videre bruk av dagens sjukeheimsbygg, sett at det blir for kortbart og for lite effektivt, forklarer ordfører Geir Inge Lien (Sp) til Romsdals Budstikke.

Kommunestyret i Vestnes skal i møtet torsdag 16. februar avgjøre hva som skal skje med dagens Vestnes sjukeheim. Kommunen planlegger å kvitte seg med Tresfjord trygdeheim og samle all institusjonsomsorg i sentrum av Vestnes.

Det nye helse- og omsorgssenteret vil etter planen koste 325 millioner kroner. Senteret skal inneholde 32 omsorgsplasser og 16 institusjonsplasser, totalt 48 plasser. Nybygget skal også romme legesenteret, bibliotek og kafé.

– Når blir det byggestart på det nye helse- og omsorgssenteret?

– Går alt slik vi håper, blir byggestart våren 2018. Da skal senteret være ferdig til bruk i 2020, opplyser ordfører Lien.

– Hvorfor må Vestnes kommune rive dagens sjukeheim i sentrum?

– Det handler delvis om at bygget fra 1982 er smalt og lite hensiktsmessig å bygge om til omsorgsboliger. Når Tresfjord trygdeheim avvikles, samler vi alt i et nytt helse- og omsorgssenter i sentrum. Dette senteret bygges foran dagens sjukeheimsbygg. For å skaffe avstand til Senior Plaza og for å få noe parkeringsareal, har vi sett det som mest hensiktsmessig å rive den delen av det gamle bygget som ligger nærmest Senior Plaza. Skulle vi gått for en ombygging av dagens bygg, måtte alle beboerne og pasientene ved sjukeheimen flyttes ut, for eksempel i en brakkeby i anleggstida. Det har vi sett på som lite heldig og lite praktisk. Jeg mener det er bedre å bygge nytt helse- og omsorgssenter, la dagens bygg være i drift helt til det nye står ferdig, og så flytte virksomheten over i nytt bygg før det gamle bygget rives, forklarer ordfører Lien.

Riving av deler av dagens sjukeheimsbygg er beregnet til mellom fem og seks millioner kroner.