– Vi er veldig klar over at Møreaksen er rangert veldig høyt her i fylket. Det har vært umulig å ikke få med seg det. Men vi får vente og se hva som skjer med Møreaksen når regjeringens forslag til Nasjonal Transportplan legges fram før påske, sa Siv Jensen til næringslivslederne hun møtte i Molde tirsdag.

Finansministeren fortalte at regjeringa ikke er ferdig med å lage Nasjonal Transportplan.

– Alle mener sin veg er den viktigste for eksistensen sin og framtidsutsiktene. Men vegprosjekt må finansieres. Det hjelper ikke for regjeringa å fylle Nasjonal Transportplan med mange ønskeprosjekter hvis man ikke klarer å finansiere prosjektene, sa Siv Jensen og la til:

– Alle ønsker å komme med i første fireårsperiode på Nasjonal Transportplan, men alle kan ikke komme med i perioden 2018–2021.

Samtlige næringslivsledere som presenterte bedriften sin for Siv Jensen; Brunvoll, Prezioso Linjebygg, Axtech, Partner Plast, Vard og Glamox la vekt på at Møreaksen må inn på Nasjonal Transportplan.

Styreleder i Møreaksen AS, Erik Berg, argumenterte for at Møreaksen både er byggeklar og samfunnsmessig lønnsom.

– 14 forskjellige instanser har beregnet gevinsten av å bygge Møreaksen, og samtlige, med unntak av Statens vegvesen, har kommet fram til store samfunnsgevinster. Gevinstene varierer fra 42 milliarder kroner som det mest forsiktige anslaget, til 75,7 milliarder kroner som det høyeste anslaget. Får vi krysset Romsdalsfjorden, har vi tatt det største løftet med å bygge ferjefri forbindelse mellom Molde-regionen og Ålesund-regionen, sa Erik Berg.