Som prosjektleder for nye Molde kommune er hun godt i gang med arbeidet for å samle Midsund, Molde og Nesset. Arbeidet er bygd på intensjonsavtalen mellom kommunene.

– Intensjonsavtalen er arbeidsredskapet. Det er ei omfattende tekst, mye er svært konkret. Og mange har spørsmål å stille. Noe av det viktigste nå, er å få opp ei nettside som kan gi nødvendig informasjon, orienterte hun politikerne i Midsund.

Informasjonsbehov

For hun opplever informasjonsflyten som viktig, både ut til dem som søker kunnskap, og det gir en mulighet til å gi ønsket informasjon.

– Vi har en stor jobb foran oss. Det gjelder avklaringer rundt demokratimodeller, administrativ struktur, hva med alle interkommunale samarbeid, avklaring rundt pensjonskasse. Det er fagområder noen har og andre ikke har.

Har få detaljer

Og vi skal etablere en rekke arbeidsgruppe, forteller Rakvåg Roald, og garanterer samtidig at i denne prosessen blir det ingen lukkende møter.

– Ikke spør om detaljer, for der har jeg foreløpig ingen svar, fortalte hun, som parallelt med å være prosjektleder også er daglig leder i ROR til en ny er på plass.

Utvikling

Det handler om samfunnsutvikling, men også næringsutvikling. Det er en rekke særordninger å forholde seg til, blant annet med ulike fond i de tre kommunene.Om tilbud som har vært og som må avklares for framtida.

Flest mulig med

Hun er opptatt av å få flest mulig med i prosessen. Et «gruppelederforum» er nevnt blant en rekke utvalg og arbeidsgrupper. Mange spør om tjenestestruktur, her må også de tillitsvalgte med.

Foreløpig er et interimsstyre på plass, fellesnemnda kommer så snaret Stortinget har fattet vedtak om kommunereformen.

Vær med å påvirke

– Men prosessen er i gang. Og vil du være med å påvirke, må du være med nå, oppfordret hun. Den nye kommunen skal være en realitet fra 1. januar 2020.