– Vi møtte flere av medlemmene i transportkomiteen, som viste stor interesse for det vi la fram. Vi møtte politikere fra Venstre, Kristelig Folkeparti, SV, Frp og Senterpartiet. Kommende uke drar vi tilbake til Oslo igjen for å møte representanter fra Arbeiderpartiet, forteller Jørn Inge Løvik til Romsdals Budstikke.

Møter på Stortinget

Blant politikerne de møtte var Nikolai Astrup fra Høyre, som er leder i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Det var ingen møte med Mørebenken denne gangen, de har signalisert klar støtte til Møreaksen.

Møtene ble holdt på Stortinget. I tillegg til dette har de hatt møte med Miljøpartiet de Grønne på Skype.

De rakk også et møte med administrerende direktør Geir Mo i Norges Lastebileierforbund.

Følger med

– Vi ble veldig godt mottatt. Sentrale politikere følger godt med også i den lokale debatten om ferjefri E 39. Mange var forundret over medias vinkling på Møreaksen, og forundret over at fylkeskommunen ikke har tatt Romsdalsaksen mer inn i varmen, sier Jørn Inge Løvik.

– Når det gjelder tilbakemeldingene fra Lastebileierforbundet, går den på at de er mot djupe undersjøiske tunneler. Her er de helt på linje med oss, sier Jørn Inge Løvik.

De hadde med seg en ny presentasjon av Romsdalsaksen til Oslo. Nå venter de spent på hva som kommer i Nasjonal Transportplan. Spenningen her knytter seg til om Møreaksen er inne eller ikke i kommende planperiode.

Aksjetegningen i det nye selskapet Romsdalsaksen AS har så langt resultert i 131 solgte aksjer. Største enkeltpost er på 10 aksjer.

Ulike syn

Romsdalsaksen AS jobber på flere områder. Jørn Inge Løvik mener det er motstand mot Møreaksen i store deler av fylket, og at politikerne her er på kollisjonskurs med mange av velgerne. Nylig deltok de på et møte i Ørskog.

– Jeg forstår at de som har jobbet lenge med Møreaksen og føler at de har fått den fram, nå vil ha den gjennomført. Men på grasrota i store deler av fylket ønsker man ikke Møreaksen. Her tror jeg også ordfører Geir Inge Lien i Vestnes er på kollisjonskurs med mange av sine velgere, sier Jørn Inge Løvik.

Romsdalsaksen vil ikke ha undersjøiske tunneler. Foto: Romsdalsaksen / Nordwest3D