Hun valgte med det som bakgrunn å orientere kommunepolitikerne om en utfordrende situasjon i enheten.

– Vi er i en fase med omstilling, der vi etter hvert er på veg inn i et nytt omsorgssenter. Da er det naturlig med diskusjoner om hvordan skal vi da organisere oss? Vi ønsker oss inn i en heltidskultur, i dag er det en rekke små stillinger. Og vi har turnuser som ikke er helt på plass, fortalte rådmann Ingrid Husøy Rimstad.

Tung tilsynssak

Hun innrømmer at også fjorårets tilsynssak ved Aukraheimen har vært gjenstand for uro. Fylkesmannen slo alarm.

Strid om turnus

– Det er også uenighet om hvordan turnuser skal legges opp, skal de jobbe hver andre, tredje eller fjerde helg? Der er vi ikke helt på plass, sa rådmannen.

Hun påpekte at det viktigste er at kommunen oppfyller alle krav til faglig forsvarlig tjeneste og at de har dem på jobb til enhver tid.

God kvalitet

– Det er mitt ansvar at vi har gode tjenester med god kvalitet og god fagkompetanse. Det er ei utforring å få nok fagpersonell på plass, vi har et ansvar å fylle – hver time døgnet rundt. Vi er på god veg, men det er fortsatt et stykke å gå, innrømte hun.

Det er en ny enhetsleder på plass, det har vært flere møter med ledelse, hovedtillitsvalgte og de ansatte for å finne gode løsninger.

Gode møter

– Vi har valgt å ha flere møter med færre hver gang, slik at de får tid til å fortelle om sine utfordringer og vi får tid til å lege fram våre forslag og løsninger.

– Vi kan være uenig i hvordan arbeid skal gjennomføres i praksis, der er også mange politikere blitt informert. Det vil alltid være noen som synes våre løsninger ikke er de optimale, fortalte rådmannen.