– Om det er illojalt? Ja, på en måte. Vi har en intensjonsavtale der Midsund skal bli en del av Nye Molde kommune. Det står klinkende klart i avtalen at realisering av Møreaksen er det viktigste av prioriterte samferdselsprosjekt, sier varaordfører Frits Inge Godø.

Han ser det er politikere i Molde som dobbeltkommuniserer når de støtter intensjonsavtalen, men samtidig står fram og kjemper for et annet alternativ over fjorden.

Tvil ved avtalen

– Politikerne i Molde hadde ingen motforestillinger til avtalen. Realisering av prosjektet er viktig for å bygge den nye kommunen sammen. Et annet punkt i avtalen er E39 Julbøen-Molde. Som Molde-Lønset og bypakken gjennom Molde.

– Møreaksen er vår mulighet til å utvikle Midsund-samfunnet. Og skal vi ikke forholde oss til det, er ikke intensjonsavtalen med Molde mye verdt. Heldigvis står de fleste politikerne i Molde bak avtalen, tror Godø.

Feil tidspunkt

– Til dem som kjemper for Romsdalsaksen, er det én ting å si; dette er en prosess som burde skjedd fra 2011 til 2014. Før både fylkestinget og regjeringa fattet sine vedtak.

– Sekkenalternativet har vært der hele tida, men er vraket. Romsdalsaksen er ikke utredet i sin helhet, det bygger på teknologi som ikke er testet og ingen vet hva det vil koste. Statens vegvesen har vært tydelig på at det vil ta kanskje fem år å teste ut ei så lang flytebru og finne hvilke krefter den kan tåle.

Kritisk til avisa

– Alle har anledning til å si hva de mener, også i Romsdals Budstikkes spalter. Men jeg er kritisk til blant annet avisas «angrep» på Helge Orten og koplingen mellom Møreaksen og hans medvirkning til å utvikle et område for boliger på Otrøya.

– Men jeg undres også over at det ikke stilles flere kritiske spørsmål rundt Romsdalsaksen, sa Godø da redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke var på besøk i kommunestyret.

Bør være tydelig

Godø mente det er viktig å være tydelig på hva som er fattet av vedtak, det gjelder både i sjukehussaka og om Møreaksen. To saker omtrent på samme nivå i beslutningsprosessen.

– Vi må forholde oss til vedtak som er gjort, det er slik demokratiet fungerer.

Kamp om penger

Kampen nå dreier seg om å stå samlet for å skaffe midler til både sjukehusbygging og til å få Møreaksen inn på NTP, mener Godø.

– Det er langs kysten verdier skapes. Både i Midsund og i Aukra med sitt ilandføringsanlegg innser vi at Møreaksen er eneste mulighet til noen gang å få fastlandssamband for to øysamfunn der verdier skapes.

– Og både Møreaksen og E39 Julbøen-Molde er prioritert i intensjonsavtalen med Molde. Jeg håper det er slik at vi kan stole på dette og forholde oss til det, sier varaordføreren i Midsund.

Romsdals Budstikkes redaktør Ole Bjørner Loe Welde (t.h.) var på besøk i Midsund, der ordfører Odd Helge Gangstad og kommunestyret fikk høre om status og de utfordringer som er for lokalavisa. Det vanket mye ros til redaktøren, men også litt ris. Foto: Agnar Gjendem