Etter å ha spilt for et fullsatt Oslo Spektrum, og høstet femmer på terningen, satte Bryan Adams seg på et ordinært rutefly og fløy til Ålesund fredag. Grunnet sitt miljøengasjement flyr han ikke med eget privatfly under turneen. Haugen med trailere og turnebusser er det derimot mindre å gjøre med, og de kjørte til Sunnmøre natt til fredag.

Fra hele fylket

6500 mennesker var inne i Sparebanken Møre Arena fredag, og det var mange romsdalinger som hadde tatt turen. Vi traff folk fra både Midsund,  Rauma, Fræna, Molde og Vestnes. Og en og annen nordmøring var også å skue, samt et helt lass med sunnmøringer selvsagt.

På deres «bucket list»

Geir Naas og kona Else Merethe Stavik fra Elnesvågen mente at Bryan Adams var en av de artistene man må ha med seg før man dør.

– Og de gamle heltene dør jo fra oss for tiden, så når man da hadde muligheten så nærme måtte man dra, sier Geir.

Han syntes konserten var kjempebra, selv om Else Merethe savnet låten «Cloud Number 9.»

– Konserten var mer rocket enn forventet. Stemningen var god og jeg er imponert over hvor mange klassikere han egentlig har laget siden gjennombruddet. Bryan Adams for meg er russetid og kongen av softrock-ballader.

Gammelt og nytt

Konserten ble en 2,5 timers hitparade for Adams, som hadde publikum i sin hule hånd. Alle 80- og 90-tallsklassikerne hans kom på rekke og rad: Heaven, Summer of 69, Run To You, Can’t Stop This Thing We’ve Started og Everything I Do it For You. Sistnevnte er en av tidenes mestselgende singler. I tillegg spilte han mye fra sitt siste album, «Get Up» som er overraskende vitalt. Og publikum var med på de også.

Randi Kristin Valle Lysgård fra Molde syntes de nye låtene også holdt seg bra sammenlignet med de gamle klassikerne.

– Jeg savnet ingenting, og dette var som å være på Raumarock i 2012 igjen. Jeg så ham da, og lovte meg selv at om han kom tilbake så skulle jeg se ham igjen.

Lærte seg sunnmørsk

Bryan Adams kan alle triksene og flørtet med publikum og han opplyste om at nå måtte de «shake that ass.» Han spurte så hva det het på norsk. En sunnmøring, med perfekt nasal ålesunddialekt ga han kontant:

– Rist på rompa di!

Så da ropte Adams, på klingende sunnmørsk:

– Rist på rumpa di!

Ekstrakonsert i kveld

Konserten fredag ble utsolgt så raskt at Momentium like gjerne satte opp ekstrakonsert på lørdag.

– Det er noen hundre billetter igjen til lørdag, sier Terje Erstad i Momentium, som oppsummerer at konserten gikk rolig og fint for seg.

Så de romsdalinger som får ånden over seg på lørdag har fortsatt mulighet til å nå ekstrakonserten. Dørene åpner kl. 18.