AUKRA : Ledelsen i AS Norske Shell takket onsdag nei til et møte på Nyhamna for å snakke om hvordan saka har preget arbeidsplassen og hvilke tanker de har om framtida.

Romsdals Budstikke var i over en uke i dialog med kommunikasjonssjef Kitty Eide om et personlig møte med Plant Manager Trond Lofstad.

Ifølge Eide forsøkte de å finne et tidspunkt for et møte med Lofstad og driftsdirektør for Ormen Lange og Draugen, Tor Bjerkestrand, i nærmeste framtid.

Dropper intervju

Etter en artikkel i RB onsdag, der fagforeningene Lederne og SAFE uttaler at de ser framover, meldte Eide imidlertid tilbake at fagforeningenes uttalelser er så dekkende for ledelsens syn, at de nå valgte å takke nei til intervju. Dette for å gi partene «ro til å finne gode løsninger».

Taus direktør

Da den oppsiktsvekkende SAFE-rapporten ble sluppet 31. januar i år, ba RB om å få kommentarer fra administrerende direktør Tor Arnesen i Shell og Plant Manager Lofstad.

Kommunikasjonssjef Eide svarte at de to ville komme tilbake med en uttalelse på et seinere tidspunkt. Alle svar fra Shell måtte derfor gå via henne.

Kommentarer direkte fra ledelsen har siden ikke vært mulig.

Shell ønsket heller ikke å stille til intervju om SAFE-rapporten på NRK TV, men ga en kommentar på epost.

Tøft samarbeidsklima

Shell har i etterkant av rapporten erkjent at samarbeidsklimaet på Nyhamna har vært spesielt utfordrende, og at de har satt i gang tiltak.

Eide bekreftet overfor RB onsdag at Shell aldri har hatt en så stor utskifting av hovedverneombud som på anlegget på Nyhamna.

Kitty Eide er kommunikasjonssjef for Draugen- og Ormen Lange-feltet i Norskehavet og Shells driftsavdeling i Kristiansund. Foto: Shell
Adm.dir. Tor Arnesen har besøkt Nyhamna flere ganger de siste månedene, men vil ikke svare i media. Foto: Shell
Plant Manager på Nyhamna, Trond Lofstad. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Bjørn Brunvoll