Den mangeårige konflikten mellom Molde kommune og advokat Bjørn Ketil Myrset fikk likevel ikke sitt punktum i Sunnmøre tingrett i desember.

Gikk til sak

Advokaten, som blant annet har spesialisert seg i eiendomsrett, gikk til sak mot Fylkesmannen i Sør-Trøndelag etter at Fylkesmannen hadde gitt Molde kommune medhold i påstanden om at naustet, portalen og gjerdet på Myrsets eiendom på Røvikneset i Molde var ulovlig oppført.

Rett før nyttår konkluderte retten med å støtte Molde kommune og Fylkesmannen i dette – Myrset tapte sakene på alle punkt.

Kostbar strid

«Det er ikke påvist saksbehandlingsfeil, uforholdsmessighet eller urimelighet», het det i dommen fra Sunnmøre tingrett.

Siden Fylkesmannen (staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet) ble frifunnet, ble advokat Myrset dømt til å betale deres saksomkostninger. Disse kom på nærmere 176.000 kroner.

Fordi verken portal eller naust er revet, har Myrset også blitt ilagt mulkt fra kommunen. Gjennom årene har beløpene vokst, og samlet er de nå på rundt én million kroner.

Har anket

Nå får Romsdals Budstikke bekreftet at sakene kan havne i lagmannsretten. Myrset har anket på feil rettsanvendelse, feil faktum og feil i saksbehandlingen.