Førpremieren, det er da ting liksom ikke skal «sitte»! Men på den aller første skikkelige forestillingen og med bortimot full sal overbeviste elevene fra musikklinja ved Molde videregående skole.

Det tok sannelig ikke mange sekundene før «motoren» i hele oppsetningen, de syngende og dansende, myldret fram og overmannet oss i salen med sitt visuelle fyrverkeri og med vellyd i full bredde. Den nye aulaen fungerte utmerket til formålet, og opplevelsen bød på en helt annen nærhet enn det vi tidligere har opplevd i Bjørnsonhuset. Og det er «live» musikalen og forumet fungerer så mye bedre enn filmen også. Jeg smugkikket på 1978-sakene med Olivia Newton-John og John Travolta, og tro meg; dette her ga meg mye mer!

For å gå rett på de herlige ungdommene; her er kroppspråk, pågåenhet, musikalitet og troverdighet så det rekker, og ikke ett øyeblikk føles det kunstig eller feil at plot’et er lagt til Molde Videregående i stedet for Rydel High School i 1958. Tvert i mot, det øker nærheten. Og på «romsdaling» ; bare kjempestas! Spiss ørene for artige kommentarer og ordspill!

Hovedrolleinnehaverne Ragnhild Folden Istad (Sandy) og Sander Lerøen (Danny) er knallgode både som karakterskuespillere og vokalt. Den «håpløst forelska» på øverste hylle sang Ragnhild helt nydelig, og særlig med en fortryllende bakvegg av flotte strykere. Agneta Lervik (Rizzo) glitret også i sin duo med Ragnhild, men over hele linja både i de heftige korpartiene og i de mange danse- og sangduettene må en bare la seg imponere over den kvaliteten disse legger for dagen.

Humoren og følelsesutladningene ligger jo godt innebakt i plottet, men uten at «The T-birds» og «The Pink Ladies» i sine svarte og rosa framtoninger hadde klart å få dette fram ville det blitt tamt. Nå strålte de, og hele gjengen – også de som sto litt bakom – klarte å lage et kraftfullt mylder med passe doser lattervekkende overspill og med et fargerikt, tidsriktig og praktfullt kostymevalg.

Regien for musikalen Grease har vært Marit Grytnes Dullaert, som har fått til et imponerende stykke alle aktørene, lærerne og hele Molde kan være stolt av.

Det musikalske var godt regissert av «maestro» Jens Kristian Mordal, som med sine kolleger på kulturskolen og på musikklinja har fått til noe som bare er en rein nytelse. Bare elever! For en ressurs Molde har framover!

Hva du har å gjøre? Om du har billett til dette; gled deg! Har du ikke? Too bad! Dette spilles både dag og kveld fram til lørdag, men PR-ansvarlig Halvor Holm har bare dette å si: - Sorry, utsolgt!

Se flere bilder fra forestillingen her!