– Vi har trappet opp prosjektkonsertene med profesjonelle aktører. Fjorårets samarbeid med Brass Brothers og skolekorpsene ble en suksess, forteller styreleder Nils-Gunnar Solli, styreleder i Molde Janitsjar.

Helt ny sjanger

I år samarbeider janitsjaren imidlertid ikke med andre lokale aktører; i stedet henter de inn vokalisten Britt-Synnøve Johansen, opprinnelig fra Karmøy.

– Hun oversatte en del av Piafs tekster til norsk, eller skal vi si karmøydialekt, i 2001. Siden har det vært framført flere steder i landet, både med Stavanger symfoniorkester og amatørkorps. Britt-Synnøve tente med en gang på Molde, hun har ikke vært her før, sier Solli, og forteller at det er en spennede og artig utfordring for korpset.

– Vi hiver oss ut i en nye, spennende musikkform. Som vi håper vil treffe publikum. Vi vil jo bidra til å utvide konsertilbudet i Molde, sier Solli.

– På hvilken måte skiller denne musikken seg ut?

– Den er melodisk, med små rytmiske utfordringer. Det er en helt særegen klang i det franske musikklandskapet. Det er mye sarere, ikke den samme trøkken i alt, forteller Solli.

Øving hele helga

I tillegg til Britt-Synnøve Johansen på vokal, som også binder konserten sammen med små fortellinger om Piafs fascinerende liv, bidrar akkordeonisten og trekkspilleren Halvor Lillesund. Han har samarbeidet med Britt-Synnøve Johansen på Piaf-konseptet.

På programmet står kjente Piaf-sanger, som Tri klokker (Trois Cloches), Milord og Non Je Ne Regrette.

– Vi har øvd siden vi avsluttet forrige prosjekt, altså siden midten av november. I helga blir det siste innspurt. Så er målet at vi klarer å formidle dette spennede materialet på en god måte, sier Solli.

HVA: Fest-konsert / Edith Piaf

TID OG STED: Bjørnsonhuset søndag 5. februar kl. 18.00

Dirigent Skeidsvoll med Nils-Gunnar Solli og Kjell Arne Vågen. Foto: Per-Tormod Nilsen
Sara Bredin og Sigrid Myrset på klarinett. Foto: Per-Tormod Nilsen