Ordfører Lars Olav Hustad tror det er for optimistisk å håpe at ei bru over Langfjorden kan bygges i løpet av de nærmeste ti åra.

– Jeg frykter at det vil ta mer enn 10 år å få bygget bru over Langfjorden, sier ordfører Lars Olav Hustad (H) etter å ha hørt orienteringen fra prosjektleder Jørn Arve Hasselø i Statens vegvesen om utvikling av ny bruteknologi.

– Da planene om tunnel under Langfjorden var til debatt, var det flere som trodde det bare kunne kastes opp ei bru over Langfjorden i stedet. Etter å ha hørt Statens vegvesens orientering, forstår vi at det er et omfattende utredningsarbeid som skal gjøres før man kan fatte en beslutning om å bygge bru. Jeg frykter derfor at det kan gå mer enn 10 år før ei bruløsning kan realiseres. For Raumas vedkommende er det beklagelig at det ikke ble noe av Langfjordtunnelen, for da hadde vi hatt fjordkryssingen på plass langt tidligere. Men Langfjordtunnelen er som kjent et avslutta kapittel, sier Hustad.

– Hva skal Rauma kommune foreta seg for å få framgang i planene om bru over Langfjorden?

– Både kommunen og fylkestinget har ønsket at fylkesveg 64 skal overtas av staten og bli riksveg 64. Vi må først få denne avklaringa i forbindelse med at Nasjonal Transportplan vedtas av Stortinget i juni. Da vet vi hvilken vegeier vi har å forholde oss til. Fra kommunens side ønsker vi å bruke krefter på å arbeide for at Langfjordkryssinga kommer inn på fylkets og statens prioriteringsliste. Kryssingen av Langfjorden er et uhyre viktig prosjekt å få realisert, sier ordfører Hustad.