Leif Einar Lothe, alias Lothepus, har skapt seg et tøft image og blitt superkjendis gjennom TV-seriene Fjorden Cowboys og Farmen. Men han har også spilt inn plater, og det var sangeren Lothepus publikum fikk møte denne kvelden. Samtidig er han kjapp i replikken, men kraftuttrykkene kom ikke like tett som vi er vant med fra Fjorden Cowboys. Det kom heller ingen detaljer om livet på Farmen eller videre planer for Fjorden Cowboys

Feststemning.

Stemningen var høg allerede før showet startet, mange ladet opp i baren i underetasjen. Forestillingen var utsolgt flere dager i forvegen, mange var inne på Facebook for å sjekke om det var noen som hadde billetter til overs.

Fikk med publikum.

Oddgeir Anundsen fra husstyret ønsket folk velkommen, tydelig stolt over hva de klarer å få til av arrangement i Fiksdal.

Polkabjørn og Kleine Heine varmet opp før Lothepus entret scena til sterk applaus. Han er kjent for sine kjappe replikker og sjølironi, og sa at de som hadde kommet for å høre noe musikalsk flott, hadde valgt feil dør.

– Men hvis dere ikke er fornøyde, får dere bare gå eller komme opp og synge sjøl, for hel.......

Ingen gikk, men et par tøffe unge karer klatret opp på scena og sang med av hjertens lyst.

Lothepus dundret i veg med sin litt rustne bassrøst om sitt kjære Hardanger, livet på bygda, utedassen og andre nære ting til kraftig applaus. Kleine Heine er en kløpper på trekkspill, Polkabjørn bidro med både vanlig sang, jodling, strupesang og samspill med gitarist Vidar Berge, alias Ilder-Vidar.

Spesiell bursdagsgave.

For Elisabeth Anundsen ble dette en helt spesiell kveld. Hun hadde bursdag denne lørdagen, og ble invitert opp på scena for å synge duett med Lothepus.

Det tok hun på strak arm, sjøl om det ikke var like lett å holde seg alvorlig når Lothepus showet som verst.

Da det nærmet seg slutten på showet, sang Lothepus om at han lengtet heim til Hardanger. Publikum forlangte ekstranummer, det fikk de også før musikerne trakk seg tilbake og kvelden kunne fortsette med trubadur og sosialt samvær i de små timer på Bygdaheim.