I høst flyttet den såkalte ÅIF-butikken på Åndalsnes inn i nye og mye større lokaler. Mottakelsen var formidabel. 100 personer var innom bare den første timen, og den dugnadsdrevne butikken omsatte på sine første tre åpningstimer den 1. november for utrolige 20.000 kroner. I desember omsatte butikken for 55.000 kroner, mot 25.000 kroner samme måned i fjor.

– Fortsatt mye folk

– Det er godt med folk, ja. Og til og med nå i januar, når det er roligere, er det fortsatt mye folk, forteller Tony Berg.

Sammen med de to andre i dugnadskjernen, Kjellaug Krohn og Jorun Næss, legger han ned flerfoldige timer ukentlig i den svært lyse, ryddige og sjeldent oversiktlige bruktbutikken.

– Seinest i går var vi ute og hentet en sofa, forteller Berg, som stort sett står for henting, mens damene rydder alt fra krystallglass til bøker til keramikk og påskepynt på plass i hyllene det hører hjemme.

Handlevogn

Tar man turen innom, er det alltid folk. Berg tror bedre parkering også har mye å si for oppslutninga om butikken.

– Kommer det folk langvegsfra også?

– Ja, jeg merker meg at det er en del utenfra også, sier han. Butikken har også flere handlevogner (!) stående for å forenkle runden i butikken.

Bankterminal

Pengene går rett til idrettsforeninga ÅIF. Leder i ÅIF, Elin Gjengstø Grøtta forteller at de tror at bankterminalen som nylig kom på plass vil være med på å øke omsetninga ytterligere.

– Det har vært en fantastisk start for den nye butikken. Økte inntekter gir et bedre tilbud til barn og unge i og rundt Åndalsnes, fastslår Grøtta.

ÅIF-butikken på Åndalsnes trekker også folk fra omegnen. På åpningsdagen 1. november var det 100 kunder innom bare den første timen, så til og med ÅIF-leder Elin Gjengstø Grøtta måtte trå til bak kassene. Til vanlig er det hovedsakelig Tony Berg som tar imot betaling. Foto: Ragnhild Bakke