De 42 tomtene ligger solvendt i lia i sørenden av Lyngstadfjellet, med Gådalsvatnet rett under og Melen rett fram.

For å komme dit må en svinge av fra fylkesvegen i Bollia og kjøre innover en dal utenfor allfarveg.

Var regulert

Utbyggerne Martin Toreli, Edvard Henden og Jøran Ræstad har brukt rundt ett år på å opparbeide feltet med veg, vatn og strøm. Det sto ferdig i 2016.

Planleggingen tok et par års tid og var langt enklere enn prosessen i en privat regulering fordi området var regulert av kommunen som fritidsbebyggelse i 2006.

Justerte mønehøgde

– Prosessen var kurant. Vi måtte bare gjøre noen justeringer. Blant annet ble mønehøgda i samråd med Fylkesmannen senket på de øverste tomtene, der hyttene vil komme i silhuett mot himmelen, forteller Martin Toreli.

Tomtene ligger fra dalbunnen og oppover til en åskam, der det er utsikt til Hustadvika og Atlanterhavsvegen. Tomtene er på 900–1100 kvm.

– Hva blir tomteprisen?

– Vi starter på 100.000 kroner lengst nede, som vil si at vi bare har dekning for kostnaden. De fem-seks øverste tomtene tar vi 800.000 kroner for, mens mellomsjiktet ligger på 350.000 kroner. Du kan si vi tar betalt for utsikta. Ei av de dyreste tomtene er for øvrig allerede solgt.

– Mange hyttetomter tilbys rundt om. Kan det ikke bli vanskelig å få solgt?

– Vi har naturligvis tro på feltet, vi, slik alle utbyggere har. Beliggenheten er grei med tanke på turmuligheter, fiskevatn og tilgang til sjøen (2-3 km), og at vi er midt mellom to byer.

– Hvordan er interessen?

– Mye folk er forbi og kikker. Vi får håpe det fører til salg.

– Du er bonde, hva er bakgrunnen for å bygge ut hyttefelt?

– I 2006 kjøpte jeg en gard, som jeg så muligheter til å utvikle. Siden reguleringen var i orden, ble det et greit prosjekt, sier Martin Toreli.

Han fikk med seg kveiteoppdretter Edvard Henden fra Averøya da han gikk i gang med planene.

Entreprenør Jøran Ræstad har også kjøpt seg inn i feltet og hatt ansvar for infrastrukturen.

Hyttefeltet er opparbeidet med veger, vatn og strøm. Avløp må den enkelte hytteeier ordne med tank. I bakgrunnen Sandnestindene på sørvestsida av Nåsavatnet. Foto: Oddbjørn Harnes
Hyttefeltet ligger sørvendt på Lyngstadfjellet, ovenfor dyrkamarka i Gådalen. Foto: Oddbjørn Harnes
Øverste tomtene har utsikt til Hustadvika med Atlanterhavsvegen i nordvest. Foto: Oddbjørn Harnes