Det norske, spellemannsprisvinnende hardcore/metal-band fra Stavanger kommer til Molde 18. mars.

– Vi ble forespurt om konsert i forbindelse med norgesturneen nå i vår. Og siden vi skal gjøre noe mer med bandet seinere i sommer, synes vi det det var fint med en liten forsmak, sier Pål Henning Ihlstad i det nyetablerte selskapet Skyhøyt Live Scene.

340 billetter

Ihlstad forventer at de 340 tilgjengelige billettene vil forsvinne fort.

– Kvelertak er jo et band som gjør det utrolig bra, og som har mange fans. Det arrangeres heller ikke så mye på metal-fronten i Molde. Så her blir det først til mølla, sier Ihlstad, som har booket det lokale bandet Define Insanity som support. Dørene åpnes kl. 19.30, og billetter er i salg fra 18. januar kl. 16.00.

I sluttfasen med headlinere til flyplass-festival

Ihlstad står også bak selskapet Phi Entertainment, som har planer om en større festival på flyplassen på Årø 25. og 26. august.

– Når kan vi forvente et slipp av artister?

– Vi har signert en god del, men det tar tid å få på plass sluttavtalene med de største headlinerne. Når dette er på plass, går vi ut med det, sier Ihlstad.

– Blir det i løpet av januar?

– Ja, det gjør det, sier Ihlstad.

To band på scena

Kvelertak ble startet i 2007 og består av Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Maciek Ofstad (gitar), Vidar Landa (gitar), Marvin Nygaard (bass) og Kjetil Gjermundrød (trommer). Bandet spiller hardcore punk med black metal-elementer. Selv kaller de musikken «necro ’n’ roll», og de synger på norsk.

Define Insanity, som ga ut en EP i 2015, består av Ole Kristian Melseter (fra Malmefjorden i Fræna), som er vokalist, bassist og bandsjef, gitarist Henry Haugen, gitarist Niklas Selnak og Oddmund Toft, samt Artur Brzeski på trommer.