ÅNDALSNES: Det er nå tre betjente bensinstasjoner igjen på Åndalsnes, alle er lokalisert på Øran. Den siste gjenværende sentrumsstasjonen er historie etter at den tradisjonsrike Sylte-stasjonen nylig lukket dørene. Det var Åndalsnes Avis som først omtalte saken. Nå er det bare pumpene igjen i Romsdalsvegen. Og de er fortsatt i drift på ubestemt tid.

Lange tradisjoner

– Sånn er det. Ingenting varer evig. Jeg var 22 år gammel da jeg overtok stasjonen. Den gang var det Mobil. Nå er det YX. Min familie har lange tradisjoner i denne bransjen. Før jeg overtok stasjonen i Romsdalsvegen drev min far Shell-stasjon på Mjelva, helt fram til vegen ble omlagt. Vi har fortsatt firmaet Ivar Sylte AS, selv om stasjonen på Åndalsnes nå er lagt ned. Det er mer som et eiendomsselskap, sier Rolf Ivar Sylte til Romsdals Budstikke.

Han og kona har jobbet lange dager i mange år, men de er på ingen måte «helt pumpet». Samtidig tok de valget om å legge ned stasjonen nettopp for å få mer frihet og mer fritid. Begge er svært glad i å feriere i Florida, hvor de har eget feriehus i Orlando. Men ekteparet Sylte fortsetter å jobbe for fullt, heretter med Øran som base.

Solgte bergingsbilene

– Vi solgte bergingsbilene til Nils Heggem AS høsten 2015. Vi har to bergingsbiler og cirka 800 oppdrag i året. Dette er det jeg som har hovedansvaret for, som jeg har hatt det i mange år. Jeg jobber også på verkstedet. Min kone Elisabeth går inn i en administrativ kontorjobb hos Nils Heggem AS. Vi synes begge dette er en veldig god løsning.

– Det ble for tungvint og arbeidskrevende å drive en liten og gammeldags bensinstasjon. Vi drev lønnsomt, men ble likevel for små. Det er YX som eier pumper og tanker, så det blir fortsatt mulig å fylle tanken ei stund framover. Foreløpig har vi ingen konkrete planer med bygget, men det er jo en svært sentral beliggenhet. Det dukker helt sikkert opp muligheter, sier Rolf Inge Sylte.

Rolf Inge Sylte og kona Elisabeth assisterer kunde Regis Jolibert fra Verma. Foto: Eirik Heen