Dermed ser det ut til at den kraftige nedgangskonjunkturen, der mellom ett og to tusen mennesker i Molde-regionen har blitt oppsagt, ikke har rammet varehandelen. En undersøkelse Møreforsking la fram i fjor, viste for øvrig at fire av fem oppsagte i Molde-regionen hadde fått ny jobb.

Amfi Roseby

Størst vekst i Molde hadde Amfi Roseby, målt så vel i kroner som i prosent. Amfi Roseby økte omsetninga fra 928 millioner kroner i 2015 til 979 millioner kroner i fjor, og nærmet seg dermed milliarden. Omsetningsøkninga var på 5,4 prosent.

Senterleder Anne Lise Sæter Simonsen ved Amfi Roseby sier hun er veldig godt fornøyd med veksten i fjor.

– Vi var spent på hvordan den økonomiske nedturen, med alle oppsigelsene i regionen, ville slå ut for oss. Men det har gått veldig bra. Vi tolker det litt slik at folk fortsatt handler, men kanskje bruker litt mindre på kapitalvarer, sier Anne Lise Sæter Simonsen. som har 73 leietakere i Amfi Roseby.

– Vi har stabile leietakere og en god butikkmiks i senteret. Butikkene her utfyller hverandre, sier Anne Lise Sæter Simonsen.

Hun forteller at Amfi Roseby har flere som står på vent for å komme inn og etablere seg i senteret. Noe hun er veldig glad for.

Når det gjelder bransjer, forteller hun at det har vært en god utvikling bl.a. innenfor servering, sport og hus og heim.

– Serveringsstedene har hatt en veldig god utvikling og bra oppgang i 2016. Folk kommer og setter seg ned, bruker tid og koser seg, sier Anne Lise Sæter Simonsen.

Hun forteller at Amfi Roseby har fått flere nye konsept i 2016 som har bidratt til veksten, deriblant Sport Outlet, Easy Fit, Wow og Telenor-butikken.

Anne Lise Sæter Simonien sier hun ser lyst på utsiktene også for 2017.

Molde Storsenter

Senterleder Grethe Nøsen ved Molde Storsenter er også godt fornøyd med 2016-tallene.

Molde Storsenter økte omsetninga fra 757 millioner kroner i 2015 til 773 millioner kroner i fjor. Det tilsvarer en vekst på 2,0 prosent.

– Vi hadde en litt treg start på fjoråret, men det kom seg etter hvert. Vi må si oss fornøyd med tallene og veksten. To prosent er en bra økning, sier Grethe Nøsen, som har 19 leietakere i Molde Storsenter.

– Vi var veldig spent på høsten, med alle rundene med permitteringer og oppsigelser i flere bedrifter. Men folk handler. Veksten er ganske jevnt fordelt bransjemessig. Størst økning har det vært innenfor mat og drikke, hus og heim og servering. Kafeene her går veldig bra. og har hatt en kjempefin utvikling, sier Grethe Nøsen.

Moldetorget

Senterleder Britt Janne Tennøy ved Moldetorget kan også vise til en pen vekst i fjor.

Omsetninga steg fra 232,8 millioner kroner i 2015 til 242,0 millioner kroner i 2016. Det utgjør en vekst på 3,9 prosent.

– Vi er fornøyd med utviklingen vår. Restauranten Glass har blitt en av våre nøkkelleietakere, og har bidratt sterkt til økninga. Vi er også veldig fornøyd med vår nye leietaker i tredje etasje, Helse og Velvære, som fra dag én har både kundene og omsetninga på plass, sier Britt Janne Tennøy.

Twentyfour og Peppes Pizza var leietakere som flyttet ut i fjor.

– Vi er allerede godt i gang med planene for nye leietakere, og satser på at vi skal være åpningsklare for disse til sommeren, sier Britt Janne Tennøy.

Amfi Moa fjerde størst

Sandvika Storsenter i Bærum var i fjor landets største kjøpesenter, med en omsetning på 3,3 milliarder kroner.

Amfi Moa i Ålesund kom på fjerdeplass, med en omsetning på 2,8 milliarder kroner, etter en vekst på 2,4 prosent.

Grethe Nøsen ved Molde Storsenter. Foto: Patrick da Silva Sæther
Britt Janne Tennøy ved Moldetorget. Foto: Egil H. Torvik