Kia er nemlig på flyttefot fra Årø. Gutta hos Bertel O. Steen har som seg hør og bør stor tro på nykommeren.

Bilbransjen i Molde er i stadig endring. Merker kommer og merker går. Merker flytter på seg. Nylig har Årø Bilsenter fått forhandlerstatus for både Opel og Renault, mens Kia går ut av sortimentet.

Har ligget i kortene

Men det koreansk-europeiske merket dukker altså opp igjen et par kilometer unna, hos Bertel O. Steen i Årødalen. Det har egentlig ligget i kortene.

– Bertel O. Steen i Ålesund har både Peugeot, Mercedes og Kia. Etter at de overtok Kia i Ålesund har salget økt sterkt. Det er naturlig at også vi i Molde får inn Kia, siden vi er hovedstaden i Møre og Romsdal, ler salgssjef Geir Gribbestad.

Det er for øvrig Bertel O. Steen som står bak importøren Kia Norge. Merket hører med andre ord til sammen med Mercedes og Peugeot.

Bra supplement

– Kia passer perfekt. Et merke til bidrar til å skape enda mer trafikk til vår bilbutikk. Det blir et kjempebra supplement, sier bilselger Georg Talset.

Det skal imidlertid ansettes en egen Kia-selger hos Bertel O. Steen i Årødalen. Målsettingen er i første omgang å selge 40 nye Kia personbiler i år.

– Kia er driftssikre og prisgunstige biler med svært lang garanti. De har høstet veldig gode erfaringer i Ålesund, så dette ser vi lyst på. Målet er å ligge på rundt 80 solgte nye Kia i året, når vi får denne satsingen opp i stående, sier Geir Gribbestad.

Kia har økt populariteten i Norge siden merket for alvor begynte å få det til i 2010. Kia Sportage har i flere år vært en storselger. I fjor kom det ny modell. Kia har også en litt mindre SUV, Niro, som til sommeren kommer som ladbar hybrid. En ny og flott Optima stasjonsvogn er også lansert.

Denne SUV-en kom i ny modell i fjor vinter. Foto: Kia