Nardo Bil

Det billigste er uoriginale DAB-adapterne med ekstra bryterpanel og display, som har oppkopling til telefon via bluetooth i tillegg til DAB+. Startprisen på disse er kr 2695,- inklusiv montering. En annen løsning uten ekstra bryterpanel, er DAB+ -modulen koplet via bilens USB port. Også et «uoriginalt» produkt og koster fra kr 2944,- ferdig montert.

Den beste løsningen er Volvo sin originale DAB+ modul, som kan installere på de fleste modeller fra 2008 og nyere, med få unntak. På den måten blir DAB+ radioen integrert i bilens originale audioenhet, og den opereres på samme måte som dagens FM-radio. Denne løsningen koster fra kr 3499,- til kr 4999,- avhengig av biltype.

Møller Bil Molde

Vi tilbyr en adapter som heter Pure Highway 600, som festes i dashbordet og som har eget display, og en rekke muligheter hvis man kopler til telefonen via blåtann. Blant annet kan man spille musikk fra telefonen trådløst, eller bruke den som handsfree. Prisen er 3490,- ferdig integrert.

Vi kan også integrere DAB+ modul i det originale infotainmentsystemet i bilen, med en skjult modul. Da bruker du radioen som tidligere. Ferdig montert koster DAB-modulen 4990,-

Haukebø og Rødseth

Om mediespilleren i bilen har USB-inngang, kan vi montere et system som sender DAB-signalene til mediespilleren via USB. Dette blir fullt integrert, og alle opplysninger vises på originalskjermen. Pris ferdig montert er 4900,-.

Alternativet er en styreenhet som sender DAB-signal til mediespilleren via en bestemt FM-frekvens. Dette krever en liten fjernkontroll, som er trådløs og kan plasseres hvor det er mest fornuftig, evt. ligge løs i midtkonsollen. Den er svært enkel å betjene, etter noen ganger så vet man hvilke knapper en skal trykke på, uten å ta blikket fra vegen. Her vil også alle opplysningene om kanal vises på originalskjermen. Pris ferdig montert 3900,-.

Årø Bilsenter

Vi tilbyr mange løsninger, men det er den ene som nesten alle kundene velger. Det er en adapter som ikke blir synlig i bilen, men den inkluderer en fjernkontroll i kupeen for å styre radioen. Denne fungerer uavhengig av bilmerke, og gir all informasjon opp på skjermen. Inklusive montering koster den 2990,-.

Slatlem Bil

Det er to alternativ som de fleste går for. Det ene er løsningen med en adapter i bilen som tar imot DAB-signalet og sender til bilens radio. Den står for seg sjøl, men vil gi en fullgod opplevelse. Det finnes noen variasjoner, men prisbildet er 2990.- til 3500,- inklusive montering.

For å få full integrasjon må en betale mellom 3990 og 4990 avhengig av modell. Dette er løsningen de fleste med nyere biler velger, da blir resultatet best og folk merker ikke forskjell fra sin gamle FM-radio.

Brages Bil

Vi tilbyr Kufatec Fistune, som sørger for full integrasjon med navigasjonssystemet i bilen. Da trenger man ikke noen ekstra skjerm, og man opererer radioen akkurat som før. Ferdig montert koster det 8500,-.

En rimeligere løsning er Tiny Audio C5, som monteres på dashbordet som en egen enhet med skjerm og styring separat fra den innebygde systemet. Den tar imot DAB-signal og overfører til radioen som sitter i bilen. Det koster 4000,- ferdig montert.

Bertel O. Steen

Vi selger desidert mest av Tiny Audio C10. Da blir det ingen ledninger synlig, og man får en liten fjernkontroll på størrelse med en fyrstikkeske. Den har blåtann og handsfree, og koster 3500 ferdig montert.

Full integrering varierer mer i pris avhengig av modell og original radio i bilen. For en ny Mercedes kan det bli 7000–9000 kroner for å montere original DAB+-mottaker, for det tar en del tid i programvareoppdatering og installering. For en Peugeot blir det rimeligere, for eksempel.