Tirsdag formiddag sendte MHK Elite inn sin versjon av det som utspilte seg rundt den avlyste 1. divisjonskampen mot Fredrikstad søndag. Bortelagets fly måtte etter gjentatte landingsforsøk snu og returnere til Oslo noen timer før oppsatt kampstart. MHK Elite gjorde det de kunne for å at Fredrikstad likevel skulle komme seg til Molde, dog uten hell.

– Vi har en i styret som jobber med luftfart. Da vi så at Fredrikstads fly ikke kunne lande, gjorde vi alt vi kunne for å legge til rette for at de likevel skulle komme seg hit. Vi kontaktet SAS, og via bekjentskaper der fikk vi beskjed om at det var greit at Fredrikstad kunne få bli med et fly til Ålesund eller Kristiansund, sier Carl Henrik Indbjør, sportslig leder i MHK Elite.

– De antyder at vi er usportslige

Både fra Ålesund og Kristiansund ville klubben stilt med transport, og i tillegg fikk de i havn en hotellavtale som ville gitt Fredrikstad gratis overnatting i Molde. Kampen ville da blitt spilt rundt klokka halv ni søndag kveld.

Etter at kampen ble bekreftet avlyst, var Fredrikstad-trener Christer Karlsson imidlertid helt sikker på at den ville bli omberammet og spilles på et seinere tidspunkt.

– Det vil være i god sportslig ånd å spille kampen, og det er klart at den skal omberammes, man kan ikke gardere seg mot været. De må vite at vi har gjort alt vi kan for å prøve å komme oss til Molde, det har vi dokumentert også, og vi vil sende en rapport på det til forbundet slik man skal gjøre, sa Karlsson til Fredriksstad Blad.

Det er uttalelser som vekker reaksjoner i MHK-leiren.

– Taper 100.000 kroner

Til kampen skulle Møller Bil sponse gratis billetter til alle tilskuere. For hver billett som ble løst inn, ville MHK Elite fått inn 150 kroner. Klubben antyder at det trolig ville kommet rundt 500 tilskuere, noe som ville gitt en inntekt på rundt 75.000 kroner.

– Vårt fokus er hva som skjer nå? Hvem vil ta den regninga? Tar man med andre kostnader rundt kampen, er det nok 100.000 kroner tapt for oss. Samtidig vil det bli nye utgifter til en evnetuell ny kamp, og hvem skal dekke det? Er det riktig av vi skal gjøre det, når vi vet at kampen kunne blitt spilt på søndag? spør styreleder Per Gjerde.

– Kan dere få til en liknende avtale med sponsoren om kampen likevel skal spilles?

– Vi vet ikke. Men denne avtalen var rettet opp mot lansering av den nye Audi Q5, og det var derfor de ønsket å gjøre dette akkurat denne helga. Vi håper på en liknende avtale på en seinere kamp, men vi vet ikke om det går i orden. I tillegg skulle det jo gi inntekter til breddeidretten, ikke bare oss, sier Gjerde.

– Ønsker dere at kampen blir omberammet?

– Det har vi egentlig ingen formening om. Det er Norges Håndballforbund som får avgjøre det. Vi skjønner jo at Fredrikstad ønsker å ta det flyet med minst ventetid. Men de tar en risiko med å fly med en avgang så tett opp mot kampen. Det står i regelverket at det er lagets eget ansvar å komme seg til kamp til oppsatt tid.

Kamp eller poeng?

Begge klubber har nå sendt inn rapport til Norges Håndballforbund, som skal behandle saka videre. I bestemmelsene for 1. divisjon står det at «lag som ikke stiller til kamp eller møter for seint, kan dømmes til å tape kampen».

I et annet punkt heter det at bortelaget kan søke om at kampen settes opp på nytt, i tilfeller hvor det ikke er mulig å gjennomføre en reise som følge av forhold som laget ikke rår over. Utfallet av NHFs avgjørelse er altså enten at kampen blir spilt seinere, eller at MHK Elite får tildelt seieren og to poeng.

– Klubbene er bedt om å sende inn skriftlig redegjørelse. Så lenge saka er under behandling har vi ingen andre uttalelser, før redegjørelsene er gått gjennom og det foreligger en avgjørelse, sa Stig Quille i Norges Håndballforbund til Romsdals Budstikke tidligere denne uka.

Det er ikke kjent når saka vil være ferdigbehandlet.