Bjorli: – Skikjøringa har aldri vært bedre enn hva den er nå. Generelt sett er formen veldig god. Det ser lovende ut, sier Sivert Hole etter å ha kjørt inn til andreplass på lørdagens norgescuprenn i telemark klassisk sprint på Bjorli.

Søndag ble det ny andreplass, denne gang i NM. Trym Nygård Løken ble for sterk, og Hole endte 3.60 sekunder bak østlendingen.

Stinn av selvtillit

Selv mener 21-år gamle Hole at han aldri har vært bedre enn han er nå, og at han aldri har vært nærmere toppen både nasjonalt og internasjonalt.

– Selvtilliten er absolutt på plass. Jeg føler at jeg har god kontroll på det jeg driver med. Det er bare å få det til i konkurranser som gjelder nå. Det går mye på selvtillit, erfaring og det å ha tro på det man driver med. Det har jeg nå, sier han.

– Hva gjør at det går så bra for deg nå?

– Jeg har lært mye av feilene jeg har gjort tidligere. Jeg har blitt en mer erfaren skikjører. Jeg greier å se mine svake sider, og kan ha mer fokus på å bedre dem. I tillegg har jeg aldri trent så mye på ski som jeg har gjort nå, sier Hole som kjører for Åndalsnes IF.

To verdenscuprunder

Mandag morgen reiste raumaværingen til Italia hvor han og resten av telemarklandslaget skal kjøre verdenscuprenn i La Thuile torsdag og fredag. Deretter reiser de over grensa til franske Meribel, hvor neste verdenscuprunde går til helga. Etter det går det slag i slag med renn fram mot påske.

Sjetteplass er foreløpig karrierebeste i verdenscupen, men nå er Hole klar for å krype noen hakk høyere på resultatlistene.

– Å komme på pallen i et verdenscuprenn er et mål. Hovedmålet er å stabilisere seg blant topp seks i verdenscupen. Det begynner å tette seg til i toppen, og nivået er høyt. Så det gjelder å ta steg for steg. Det er riktig å ha høye ambisjoner, men samtidig realistiske, sier Hole som mener han nå går inn i sesongens viktigste periode i sitt livs form.

– Jeg tror gjennombruddet mitt i verdenscupen kan komme nå. Det er det jeg håper på og trener for, sier Hole.

I mars skal han delta i VM i franske La Plagne. Også der har telemarkkjøreren høye ambisjoner. Sist sesong kjørte han inn til bronsemedalje i junior-VM.

– Jeg kjører for pallplass i VM, og det hadde vært ekstremt kult og fått det til. Men da skal alt klaffe, og alt gå veien. Men i denne sporten kan alt skje, sier han.

Trener på Bjorli

Han bor til daglig på Åndalsnes, men legger ned mange treningstimer på Bjorli. Den generelle treningen gjør han etter opplegg fra telemarkslandslaget, men han lager sitt eget opplegg når han har skitrening.

– Jeg trener imidlertid på det samme som vi gjør på samlinger. Vi har mange landslagssamlinger, og jeg er i tillegg med på mange treninger i regi av Møre og Romsdal skikrets. Det er et veldig bra opplegg, med forskjellige trenere, forteller Hole.

Lokale NM-medaljer

Flere andre lokale utøvere var også med i helgas norgescup og norgesmesterskap. Eidsvåg IL og Åndalsnes IF stilte med henholdsvis ni og fire kjørere. I tillegg var Guro Helde Kjølseth (Nordre Land IL) med. Hun ble nummer to i søndagens NM-renn.

Søndag vant Erik Kvernberg fra Eidsvåg IL junior-NM, mens klubbkamerat Tor Kjetil Alstad ble nummer tre. Ellers vant Emma Di Moa Støve fra Åndalsnes IF klasse J13-14 både lørdag og søndag.

PS: Fullstendig resultatliste finner du på skiforbundet.no.