Før sesongen hadde MHK Elite-spiller Hanne Nilsen Morlandstø to enkle mål. 21-åringen ville komme topp ti på toppscorerlista, samt sende laget opp i eliteserien. Ved halvspilt serie, lever begge målene i beste velgående.

Laget ligger fire poeng bak serieleder Fredrikstad, men MHK Elite har samtidig to kamper mindre spilt.

– Målene skal nås

På toppscorerlista i 1. divisjon ligger Morlandstø foreløpig på 15.-plass med 53 fulltreffere. Målsnittet er det tiende beste i divisjonen.

– Hvordan syns du det har gått for din egen del denne sesongen?

– Det har gått litt opp og ned egentlig. Det har gått ganske bra, men alt har ikke vært hundre prosent bra. Skudduttellingen min kunne vært bedre. Men jeg er mye tryggere nå. Det var litt vanskelig å tilpasse seg to ganger til en ny trener på ganske kort tid, men det har gått fint, sier Morlandstø som kom til Molde før årets sesong.

Tryggere på hverandre

Hun har etter hvert spilt seg til en sentral rolle i laget, og det er bare Kristina Logvin som har scoret flere mål enn 21-åringen. Og med sju seire på rad i 1. divisjon, er MHK-jentene virkelig i flytsonen om dagen.

– I begynnelsen var det mye nytt. Vi kjente ikke hverandre så godt, og det var kanskje en ny type håndball å spille for mange. Nå kjenner vi hverandre bedre, og alle er tryggere på hverandre. Vi spiller mer som et lag.

– Snakkes det om opprykk mellom dere spillerne?

– Nei, svært lite. Vi vil bare vinne hver kamp vi spiller. Det er det eneste som står i hodene våre. Vi tenker ikke på opprykk, forteller Morlandstø.

Søndag får de muligheten til å forlenge seiersrekka, når Fredrikstad gjester Idrettens Hus. Med seier der ser det virkelig lyst ut for at Molde kan få et eliteserielag i håndball neste sesong.

– Da ser det bra ut for oss, men det er fortsatt veldig tett der oppe i toppen. Vi tar ikke lett på kampen. Det blir kriging, og jeg tror det blir knalltøft. De er fysisk sterke, men om vi bruker fart så tror jeg at vi kan slite dem ut etter hvert, mener Morlandstø.