Fredag smalt det atter i høgtalere over det ganske land, idet Orango slapp løs sitt sjette album, The Mules of Nana.

– Det er vårt beste album så langt. Uten tvil, påstår trommis Trond Slåke fra Eide på telefon.

– Hva byr dere på?

– Stor bredde. Fra full øs-pøs-rock'n'roll til låter som kunne vært framført av andre typer band. Essensen er at det høres veldig «Orango» ut på groove og harmoni. Vi har tatt den lenger i et par retninger. Det er mer luft, og vi gir oss tid til å høre på mellomromma, sier Slåke.

– Tvilsomme tilfeller

I november 2015 hadde Orango avskjedskonsert for mangeårig bassist Karl-Joakim Wisløff. Bandet består nå av gitarist, låtskriver og vokalist Helge Bredeli Kanck, også fra Eide, Trond Slåke og bassist Hallvard Gaardløs.

– Det var store sko å fylle, men Hallvard har gjort det til gagns. Han er vesentlig yngre enn oss, men det merkes ikke hos oss som driver med rock. Hallvard spiller i tillegg i Spidergawd. Det hadde han ikke gjort hvis han ikke var jævlig god, sier Slåke.

– Hvordan er det å komme inn i Orango, rent bortsett fra det musikalske?

– Vel. Det er ikke bare å hoppe inn i denne bedriften her. Vi har jo såpass sjølinnsikt at vi kan si at vi er noen tvilsomme tilfeller. Vi er for spesielt interesserte. Men det har gått bra, sier Slåke.

– Hvorfor tittelen The Mules of Nana?

– Du får ikke noe seigere, stødigere og bedre enn muldyra til apasjehøvdingen Nana. Derfor har vi dedikert albumet til disse muldyra, sier Kanck.

Slår an i Tyskland

Albumet er spilt inn i Ocean Sounds Recording på Giske og gis ut på Stickman Records. Releasekonserten ble holdt på Big Dipper i Oslo fredag den 13., og nå legger bandet ut på to tysklandsturneer og en norgesturné. Det er foreløpig ikke satt opp konserter i Møre og Romsdal.

– Slår dere gjennom i Tyskland?

– Vi slår i hvert fall an. Tilbakemeldingene fra publikum og bransjen er god, sier Slåke.

– Og i sommer skal dere på Freak Valley Festival sammen med en gjeng andre langhåra og skjeggete rockere?

– Vi deler festivalplakat med Pentagram og greier. Norske festivaler har en tendens til å tekke et veldig bredt publikum. Det er forståelig. I Tyskland og andre land er det mer rom for nisjefestivaler, sier Slåke.

– Er det mye penger å tjene på Orango?

– Det gir en inntekt. Fordi vi fra starten av har gjort alt sjøl er det ikke så mange ledd som skal ha sin del. Men vi har andre jobber ved siden av, sier Slåke.