– Rema 1000 har vært i hardt vær den siste tida. Hvordan har denne uka vært?

– Jeg har i løpet av 20 år i Rema 1000 aldri opplevd større psykisk påkjenning enn jeg har gjort de siste ukene. Jeg begynte i Rema 1000 da jeg var 13 år, og har vært gjennom mange perioder. Men jeg har aldri vært så sliten som nå.

– Rema 1000 har fått kritikk for å fjerne varer fra hyllene? Noe av Sylte-brusen forsvinner også?

– Det er ikke første gang sortimentet endres. Mye av det negative fokuset skyldes mediene, som har gitt et galt inntrykk. Vi rydder vekk varer som ikke kan forsvare den plassen de tar, og gir mer plass til de lokale produsentene. Eksempelvis blir Mack-øl dessverre borte fra mange butikker. Vi kan rett og slett ikke forsvare å ha en vare som selger så lite i hyllene. Til gjengjeld vil jeg, som Vestnes-kjøpmann, kunne ta inn mer fra Baatbryggeriet på Vestnes. Jeg har også økologisk potet og bringebær fra Vikebukt, for å nevne noe. Vi ønsker jo Sylte-brus, men de selger ikke så mye av det i Finnmark. Poenget er at vi heller gir mer plass til de lokale og kortreiste varene, sier Connor.

– Mange går inn for boikott, og på Facebook skrives det «Æ handle hos Coop» og lignende utsagn?

– Jeg har forståelse og respekt for at media må ha klikk. Men jeg skulle ønske at folk leste mer enn bare overskriftene. Det folk ikke tenker på, er at en boikott ikke i første omgang vil ramme «Reitan». Som kjøpmann både eier og driver jeg Rema 1000-butikken med 20 ansatte. En boikott vil gå ut over dem. Om Rema 1000 blir borte, vil det være to store aktører igjen i markedet. Det vil være svært uheldig for konkurransesituasjonen.

– Kan endringene ha blitt dårlig kommunisert fra Rema 1000 ...?

– Jeg har ikke tatt del i dette, så det blir vanskelig å svare på. Men jeg er glad for å se at mediene har moderert seg de siste dagene. Rema 1000 får støtte for sine valg av professorer og Nettavisens Gunnar Stavrum, blant andre, sier Connor.

– Hvordan har det vært for de ansatte?

– De har hatt et enormt press på seg, og er bekymret og lei seg for hele situasjonen.

– Appen Æ ble også lansert for kort tid siden?

– Det har druknet litt i alt styret. På 14 dager har 550.000 lastet ned appen, noe vi er kjempefornøyd med. Folk får umiddelbar rabatt, noe de sette pris på.

– Som vestnesing ville du kanskje foretrukket at den het I i stedet for Æ?

– Haha. Ja, det hadde vært noe. Jeg er ikke uenig i det.

– Hvilke planer har du for helga?

– Jeg skal prøve å slappe av sammen med samboeren og sønnen min på tre måneder. Det har vært mye jobb i det siste.

– Hva blir mest spennende neste uke?

– Det er hva omsetninga blir. Situasjonen er uforutsigbar på grunn av alle truslene om boikott, men jeg håper kundene ser at vi gjør endringer som skal gagne dem.