NRKs distriktssendinger har en svært trofast lytterskare her i fylket.

– Hvilken plass får distriktsprogrammene i mylderet av radiokanaler når FM-nettet slokkes og DAB gjelder?

– Jeg tror ikke lytterne våre vil merke noen stor forandring etter 8. februar. Kanalen vår og programmene våre skal stå tydelig fram og være gjenkjennbare. Vi har jobbet med å få en tydeligere profil på distriktssendingene: Om morgenen vil folk vite at verden står. Da er det nyheter, været og musikk mange kjenner, forklarer Vemøy.

Holder seg til hovedkanalen

– Vil distriktssendingene fra NRK Møre og Romsdal bare bli å høre på P1 Møre og Romsdal?

– Sendingene våre går på P1 Møre og Romsdal. Men det finnes også nyheter fra Møre og Romsdal om morgenen klokka 07 og 08 hvis du hører på P1. Vi har også stoffutveksling fra Møre og Romsdal til kanalene P2 og P3.

– Når radiolytterne får et utall kanaler å velge blant, er du redd for at radiolyttingen i Møre og Romsdal pulveriseres?

Spesialkanal er mulig

– Er det vurdert å legge distriktssendingene på en egen kanal på DAB?

– Vi har ingen konkrete planer om det. Men mulighetene er her. Vi kan forandre kanaltilbudet. Og vi kan lage årstidskanal, slik som før jul da det var en egen NRK-kanal som kun sendte julemusikk.

Hallstein Vemøy understreker at på DAB-nettet vil det også bli sendt trafikkmeldinger som bryter alle sendingene, uansett hvilken kanal du lytter til.

Radiolytting er populært i Norge. Tall NRK legger fram, viser at hver av oss lytter på radio i gjennomsnitt 85 minutter hver dag. NRK P1 har 38 minutter av lyttingen.

Video på DAB-nettet?

De tekniske mulighetene med det digitale radionettet (DAB) er mange. For eksempel er det mulig å sende både biler og video på DAB-nettet.

Men det hører framtida til.

– Hvordan skal slokkingen av FM-nettet markeres i Møre og Romsdal 8. februar?

NRK Møre og Romsdal journalist Malin Kjelstadli Korsnes og distriktsredaktør Hallstein Vemøy i redaksjoneslokalene i Ålesund. Foto: Richard Nergaard