– Det er vemodig når Brunvoll-fabrikken rives, men du vet; det er ei tid for alt.

Fra Vardø til Molde

Året er 1969, og den nytilflytta unge mannen fra Vardø banker på i Folkets Hus for å be om råd når han skal søke arbeid. Anbefalingen er Brunvoll, som trenger folk.

– Jeg gikk dit med mine attester og ble ansatt, enkelt og greit. Jeg begynte på filavdelinga og fikk jobbe med de gamle Brunvoll-motorene. Ei interessant tid. Thruster-epoken var ennå i sin ungdom.

Brunvolls første reisemontør

I 1977 fikk han spørsmål om å komme tilbake til jobb på sørvisavdelinga, og han ble så Brunvolls første reisemontør.

– Det har vært innholdsrike år. Jeg fikk være med på alle fagets sider fra grunnen av og lærte mye, og jeg har fartet mye rundt om i verden.

– Hvordan har det seg at du som ung mann fra Vardø havnet i Molde?

Skjer fort nå

Arbeidsfellesskapet Kleive / Christie venter nå på at rivingsarbeidet skal være fullført i slutten januar. Da går de umiddelbart i gang med det store boligprosjektet på tomta. I alt 92 leiligheter fordelt på fire bygg skal stå innflyttingsklare jula 2018.

Bygningskomplekset får et næringsareal på 650 kvadratmeter mot sør.

Stor fylling i sjøen

Det skal først fylles ut et område på rundt 3500 kvadratmeter i sjøen, og elvemoloen skal rettes ut.

– Vi har ennå ikke avklart hvor steinen skal hentes, sier prosjektleder Andreas Ringdal til Romsdals Budstikke.

Støping i mars

Første betongbilen kommer i månedsskiftet februar / mars når de går i gang med å bygge en bodkjeller. Over kjelleren kommer en parkeringsetasje med golvet 1 meter over dagens fabrikkgolv. Oppå der legges et betonglokk som grunnlag for fire bygg med grøntområde. Byggene pæles med stålsøyler til fast grunn på området som er utfylt.

– Arbeidet har så langt gått etter planen, sier Ringdal.

Den kraftige stålkjeften tygger betongen til grus. Her (torsdag middag) rives en eldre del av bygningskomplekset. Foto: Oddbjørn Harnes