Når det serveres kake hos tannlegen bør det være en helt spesiell anledning. Så er det heller ikke hver dag man kan markere at klinikkene har utvidet både areal og antall ansatte. Da får man heller ta en ekstra runde med tannbørsten.

– Vi er to firma som driver tannklinikk i Dalsetbygget. Det er Tannlege Ingfrid Malmedal AS og Tannlege Einar Hals, med to tannleger og én tannpleier i hvert firma. I tillegg har vi fem, snart seks, sekretærer, sier Einar Hals.

Åtte behandlingsrom

Ingfrid Malmedal var tidligere lokalisert i Brudesetbygget, hvor også Kjell Os hadde klinikk den gangen. I 2012 flyttet disse til Dalsetbygget. Einar Hals var ansatt hos Malmedal, og da Kjell Os sluttet i 2015, kjøpte Hals klinikken hans.

– Sommeren 2016 overtok vi hele arealet i andre etasje da Frisørene flyttet ned. Vi er glade for at huseier har lagt til rette for oss i denne prosessen. Vi har til sammen 300 kvadratmeter med tannlegeklinikk, herunder åtte behandlingsrom. Vi er nok en av de største i Romsdal nå, sier Hals.

Utvidelsen har gitt tre nye behandlingsrom, bedre kontorareal, nytt tannlegelaboratorium, større lagerplass og, som første klinikk i Fræna, OPG røntgenmaskin, som tar bilde av alle tenner, tannrøtter og kjever samtidig.

Nye tannleger

I sommer og høst ansatte Hals og Malmedal tannlegene Benedicte Thomassen og Håvard Zalik, samt nye sekretærer.

– Vi hadde lange ventelister og var lenge på leit etter nye tannleger. Det er ikke alltid like lett å rekruttere gode tannleger til klinikker utenfor byene, men vi er veldig glade for de vi har fått inn, sier Hals.

– Hvordan er pågangen?

– Det er jevnt bra. Det har nok vært en oppfatning av at vi ikke har kunnet ta imot nye pasienter fordi vi en stund bare var to tannleger, men nå har vi bedre kapasitet. Mange setter pris på å kunne ta tannbehandlingen lokalt, sier Hals.

– Er folk flinke til å pusse tennene?

– Ja, jeg synes det. Men det er alltids forbedringspotensial. Og de voldsomme godtekampanjene som butikkene kjører, kunne vi vært foruten, sier Hals.

– Stor og viktig arbeidsplass

Ordfører Tove Henøen (Sp) gratulerte gjengen med lokalene etter å ha klippet snora.

– Det er sikkert ikke bare jeg som bør ta meg en tur til tannlegen snart. Hehe. Det er positivt at fræningene slipper å reise langt for å oppsøke tannlegen. Dette er blitt en stor og viktig arbeidsplass for Fræna kommune, sier Henøen.

Einar Hals og Ingfrid Malmedal har utvidet klinikken med tre behandlingsrom. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen
Karens Kakemakeri på Eide sørget for temakake til markeringen. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen