MOLDE: Den årlige konkurransen The European Elvis Championships ble arrangert på Hilton Birmingham Metropol i helga, med over 50 deltakere.

Etter tre dager med innledende runder og finaler, og på dagen 82 år etter Elvis Presley ble født, ble det klart: Morgan Vøien fra Bud sikret seg en tredjeplass i konkurransen.

– Jeg skjønner det ikke helt ennå. Det er jo et utrolig bra nivå her. Folk har holdt på i 15-20 år. Dette er mer enn jeg hadde drømt om, sier Romsdals egen Elvis Tribute Artist, som mandag var på veg hjem fra London til Fræna.

Er ikke Elvis

Det var først i 2012, etter 22 års samliv og tre barn, at Morgan Vøien fra Bud kom ut av skapet som Elvis. Det taklet kona ved å bli kordame i bandet, dElvis Morgan Band.

Morgan, opprinnelig fra Nannestad, har alltid vært fan, helt siden faren ga ham Elvis-kassetter som liten. Først som voksen begynte han å synge, etter eget sigende fordi han trengte en hobby. I 2013 stilte han til NM i Elvis-karaoke. Og vant.

– Jeg har vært med på noen konkurranser i Skandinavia, men ikke så stort som dette, forteller Morgan som er nøye på å skille mellom å være imitator og Elvis Tribute Artist (E.T.A.).

– Du må heller ikke skrive at jeg er Elvis. Jeg bare går inn i en rolle. Jeg er Morgan, sier Morgan, som vanligvis er å finne hos GS Bildeler.

Bare en hobby

Morgan forteller at han fikk velge de to innledende låtene selv; I can’t stop loving you og It’s midnight. Til finalen plukket han låter med live-bandet; Burning Love og You gave me a mountain.

– Stemmen teller cirka 40 prosent i konkurransen. Ellers handler det om å være mest mulig lik på scena. Klesstil, utstråling, bevegelser, kroppsspråk, forklarer Morgan, som gjør hår og make-up selv – og øver foran speilet hjemme.

– Etter dette - blir du tribute artist på heltid?

– Nei, det er fortsatt bare en hobby. Men det kan jo hende det kommer noen flere forespørsler.