Hovedtreneren til Rauma-alpinistene vurderer Jørgen Slettaløkken som en av landets aller beste i sin klasse. Det samme sies om Tinius Aagesen fra Trondheim. Lørdag var unggutten fra Åndalsnes best i storslalåm. Slik var det også etter søndagens første omgang i slalåm. I andre omgang klinket trønderen til og vant konkurransen sammenlagt.

Dermed ble det én seier hver til de to 16-åringene, som Rauma-trener Anders Husby vurderer som topp ti i landet.

Skryt fra treneren.

– Jørgen har imponert mer på trening i år i forhold til fjorårssesongen. Han er over gjennomsnittet seriøs og veldig dyktig i treningsarbeidet. Han kjører ekstraturene når de andre går inn på kafeen. Jørgen er motivert og vet hva som må til for å bli bedre, sier Husby, og fortsetter:

– Jeg tipper Jørgen begynner på skigymnaset på Oppdal til høsten. Hardt og brutalt. Det er eneste mulighet for å utvikle seg videre. Jeg tror han er sjanseløs dersom han ikke kommer inn på alpinlinja. Så krevende er det å stå utenfor miljøet og den kompetansen som Oppdal kan by på, sier Anders Husby.

Snø siden i oktober.

Trenerer forteller at alpinistene fra Rauma er i god form. Årsaken er en flott sesong med gode muligheter for kjøring på snø helt siden oktober. Gruppa som består av cirka ti alpinister trener på Bjorli hver eneste helg.

Sjøl har Anders Husby vært sammen med de unge alpinistene tretten ganger bare i desember. Treningssamling i Østerrike i høst inngikk også i sesongforberedelsene.

Jørgen Slettaløkken håper på skoleplass på Oppdal når han til våren er ferdig med ungdomsskolen på Åndalsnes.

– Jeg har ambisjoner og ønsker å satse. Derfor er målet å komme inn på Oppdal, sier Jørgen til Romsdals Budstikke.

Tinius Aagesen, som kjører for Freidig, håper både han og Jørgen kommer inn på skigymnaset slik at de kan fortsette som klassekamerater og treningskompiser på Oppdal.

Flemmen usikker på framtida

Jenny Flemmen vet ikke helt hva som skjer fra høsten av. Også Rival-jenta går siste året på ungdomsskolen.

– Jeg er veldig usikker på om jeg skal søke på alpinlinja. Jeg vet rett og slett ikke om jeg er god nok til å komme inn. Det betyr at jeg er usikker på hvor mye jeg skal satse videre, sier Jenny som på Bjorli opplevde å ha konkurrenter både foran og bak seg i de to konkurransene.

Eldstemann på Bjorli, Olav Staurset skryter av skigymnaset, sjøl om han har valgt å trappe egen satsing.

– Det er fortsatt artig å kjøre på ski, men jeg er ikke like motivert som tidligere. De som satser på min alder kjører FIS-renn på Hafjell i helga. Derfor er jeg alene på Bjorli. Jeg trappet ned etter fjorårssesongen. Etter tre år på skigymnaset tar jeg nå siste året på vanlig allmennfag. Oppdal er virkelig bra for dem som vil satse, sier 19-åringen.

PS: Se raumaalpin.no for komplette resultatlister fra Bjorli.