Lørdag gikk flagget til topps i snøbygene på Langdalsbu, som ligger cirka seks kilometer øst for Skaret. Dette for å markere sesongstart. Nå var det ikke akkurat stinn brakke på hytta, til det var været og føret for usikkert. Men de 15-20 som var innom Langdalsbu angret neppe. Og de fikk varmet seg i ei modernisert dagsturhytte som framstår som mye lysere og finere enn tidligere.

Malejobb på dugnad

– Her er det gjort diverse oppgraderinger på dugnad. Hytta er malt utvendig og innvendig er det blitt mye lysere med den nye gråfargen. Taket er også blitt helt lyst. Langdalsbu er definitivt klar for en ny vintersesong med mange besøkende. I fjor vinter var det cirka 2000 som skrev seg inn i boka, men på det meste har det vært opp mot det dobbelte, sier Helge Ludvigsen, som har vært hyttestyrer inntil nå.

De som overtar stafettpinnen er Håkon Liaskar og Ramona Farstad fra Bud, som ikke akkurat er Romsdals skimetropol.

Kun tekstmelding

– Bud egner seg som regel best for rulleski. Nettopp derforer mange fra ytre som går på ski på Skaret, og da er Langdalsbu et naturlig utfartsmål. Ungene våre liker å gå på ski, og vi trives veldig godt på Langdalsbu. Det er befriende å være på et sted uten strøm og dekning. Her kan man så vidt sende ei tekstmelding, ikke noe mer. Vi har hatt noen vakter her i helgene, og trives så godt med det at vi tar over som hyttestyrere, sier Håkon Liaskar til Romsdals Budstikke.

Det er Molde og Romsdals Turistforening (MRT) som eier og driver Langdalsbu. Foreningen har åtte andre hytter. Men det er bare Langdalsbu som er åpen og betjent hver lørdag og søndag i vintersesongen.

Det enkle er det beste

– Mottoet her på hytta er at det enkle også er det beste. Her er det ikke noe ekstravagant, ikke en gang nystekte vafler. Derimot selger vi kaffe, varm saft og sjokolade. Alt vi har lagret her må tåle frost, understreker Liaskar, som synes det beste med å være hyttebestyrer er å treffe så mange blide og hyggelige folk.

– Her er alle blide og positive, ellers hadde de ikke lagt ut på skitur hit. Langdalsbu er et godt sted å være, og vi håper at så mange som mulig oppdager det i vinter, sier han.

Endre Male og Monika Vågen fra Hustad banket på døra sammen med sønnene Jesper (9) og Ulrik (7).

– På Hustad var det fem plussgrader og null snø igjen. Så vi tok turen hit. Vi leste om sesongåpningen på Facebook. Hytta er blitt veldig fin, sier Endre og Monika.

– Sist gang vi var her hadde vi ikke med kontanter. Da kunne vi ikke kjøpe noe. Det kan vi nå, smiler Jesper (9). Eirik Heen

Håkon Liaskar, Helge Ludvigsen og Jon Arne Olsen fra MRT ser lyst på det med nye farger på vegger og tak. Foto: Eirik Heen
Tidligere hyttestyrer Helge Ludvigsen henger opp et bilde av Måsvassbu på veggen i Langdalsbu. Foto: Eirik Heen