MOLDE: Samme dag som styret i Helse Midt-Norge vedtok konseptrapporten for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal – som omfatter både bygging av nytt akuttsjukehus på Hjelset og et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund – sendte Helse Midt-Norge søknad til Helse- og omsorgsdepartementet om å få låne penger til prosjektet. Styret i Helse Midt vedtok konseptplanen enstemmig.

Vil låne 70 prosent

– Søknaden ble sendt fra Helse Midt-Norge 15. desember i fjor. Styret har vedtatt å søke om lån tilsvarende 70 prosent av investeringsramma. Investeringsramma er på 4,3 milliarder kroner i 2016-verdi. Det søkes departementet om lån på 3.010 millioner kroner. Det forutsettes at låneramma justeres i samsvar med prisutviklinga, opplyser administrerende direktør Stig A. Slørdahl i Helse Midt-Norge til Romsdals Budstikke.

Håper på penger neste år

Helse Midt-Norge hadde frist til før nyttår med å sende søknaden om lån til Sjukehuset Nordmøre og Romsdal, dersom prosjektet skal ha mulighet til å komme med en startbevilgning på statsbudsjettet for 2018.

– Hva skjer videre med lånesøknaden?

– Nå er søknaden om lånefinansiering hos Helse- og omsorgsdepartementet. Det er departementet som må fremme finansieringen av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal for å få det inn på statsbudsjettet for 2018, sier direktør Slørdahl.

Trenger 3,9 mrd. på Hjelset

Rundt 90 prosent av investeringene i SNR, altså cirka 3,9 milliarder kroner, blir brukt til investeringer i sjukehuset på Hjelset. Cirka 400 millioner kroner skal investeres i det distriktsmedisinske senteret med poliklinikker og dagbehandling i Kristiansund.

Etter framdriftsplanen kan bygginga av det nye sjukehuset på Hjelset komme i gang i løpet av 2018. Ferdigstillelsen er beregnet til 2021–2022.