VESTNES: Vestnes-ordfører Geir Inge Lien er en av 11 ordførere langs den vedtatte vegtraseen for ferjefri E39 gjennom Møre og Romsdal, som har skrevet under på brevet til samferdselsministeren om å få realisert Møreaksen og Hafast.

Forankret i kommunestyret

– Møreaksen er godt forankret i kommunestyret i Vestnes. Jeg forholder meg til vedtaket regjeringa har tatt om at kryssing av Romsdalsfjorden skal skje langs Møreaksen. Statens vegvesen har foretatt kvalitetsvurdering av flere fjordkryssingsmuligheter, og Vegvesenet konkluderte med at Møreaksen var den beste løsningen. Prosjektet har vært så grundig utredet og beregnet, og er nå kommet så langt opp i dagen at det er klart for realisering, sier Geir Inge Lien til Romsdals Budstikke.

Planlagt i 30 år

– Har det noen betydning for Vestnes om det blir Møreaksen eller en annen fjordkryssing?

– Jeg er så tett på næringslivet at jeg registrerer hvor sterkt Møreaksen er ønsket. I rundt 30 år har planene for en fjordkryssing via Møreaksen vært arbeidet med. Møreaksen vil binde sammen Vestnes med Molde og Ålesund, gi arbeidsplasser og boligbygging. Synergien fra Møreaksen vil være så positiv for Vestnes at vi ikke vil rokke ved den.

Ferjer i mange år

– Romsdalsaksen, med fjordkryssing via Sekken og Veøya til Skåla er lansert. Hvordan ser du på et slikt prosjekt?

– Skulle man tenke seg Romsdalsaksen, måtte vi startet helt på nytt. Jeg er redd vi ville blitt satt 30 år tilbake i tid. Romsdalsaksen er en skisse som er lite konkret.

– Det er vanskelig å forholde seg til et prosjekt som er så lite konkret og som baserer seg på utydelig teknologi. Skulle en ny fjordkryssing komme opp, vil det bety at det blir ferjekryssing av Romsdalsfjorden i mange, mange år framover. Jeg forholder meg til Møreaksen, som er vedtatt av regjeringa, utredet, kvalitetssikret og kostnadsberegnet. Møreaksen vil være et godt prosjekt for Vestnes og at vi skal få del i veksten de kommende åra, sier ordfører Geir Inge Lien.