Da Silva sto fast i målet for Molde 2 sist sesong, men måtte se Ethan Horvath og Andreas Linde kjempe om plassene på førstelaget. Etter fem år i MFK håper da Silva nå på mer førstelagsfotball – men ikke nødvendigvis i Molde.

– Jeg har mange tanker om neste sesong. Det er mye spennende på gang, så vi får se. Det er jo en del diskusjon rundt keeperplassen i Molde, og jeg vet egentlig ikke så mye om hvor jeg står, sier målvakta som i går var med på romjulsturneringa i Frænahallen.

Kan få ny konkurrent

Amerikanske Horvath reiser til Belgia for å spille for Club Brugge på nyåret, mens Linde etter alt å dømme blir lagets nye førstekeeper. Om ikke MFK henter inn en ny keeper, vil da Silva rykke opp til å bli lagets andrekeeper.

Ranheim-keeper Even Barli har imidlertid blitt linket til Molde de siste dagene, og ifølge ryktene skal Molde allerede ha fått avslått et bud på trønderen. Om MFK likevel skulle signere han, kan det igjen bli kamp om keeperplassene i MFK.

– Jeg leste om det, og det er jo spennende. Men om han eller en annen keeper kommer, så er vel jeg tredjekeeper igjen, tror da Silva.

– Kan det være aktuelt å skifte klubb?

– Jeg utelukker ingenting. Det kan selvsagt være en mulighet. Per dags dato er jeg andrekeeper i MFK, men om klubben henter inn en ny målvakt så er det stor sannsynlighet for at jeg kan gå på et utlån, sier 20-åringen som har kontrakt med MFK ut 2017-sesongen.

Rykket ned

Da Silva sto de fleste kampene for Molde 2-laget som til slutt rykket ned til Regionsligaen (3. divisjon) forrige sesong. Selv håper han å spille på et høyere nivå enn det når 2017-sesongen sparkes i gang til våren.

– Jeg har hatt bra utvikling de siste åra, og jeg føler jeg trenger mer spilletid på et høyere nivå. Jeg har snakket med trenerne, som også er enige i at jeg kan ta et steg opp. De vil jo at jeg skal utvikles. Jeg er veldig klar for å spille i en bedre divisjon enn 3. divisjon, forteller da Silva.

– Men det er ikke lett å finne seg en annen klubb å få spilletid i heller. Klubber i for eksempel 1. divisjon vil jo helst ha noen med rutine og erfaring, og ikke en unggutt som meg, fortsetter han.

Godt lag

MFK-keeperen hadde lite å gjøre i de innledende kampene for «Kråpet Ultras» i Elnesvågen og Omegn ILs årlige romjulsturnering i Frænahallen onsdag. Med på det solide laget hadde han blant andre Tobias Svendsen (MFK), Eirik Haugan (Marseille) og Simon Tomren (Brattvåg).

– Det er artig å være med på et så godt lag. Guttene gjør det enkelt for meg å stå i mål bak der, sier da Silva.

PS: Finalen onsdag gikk for seint til at vi rakk å få med resultatet i avisa.

Kråpet Ultras med flott scoring mot Quattro Formaggio i gruppespillet. Foto: Kjell Langmyren
MFK-spiller Elias Mordal (t.v.) var en av mange som tok turen til Frænahallen og romjulsturnering onsdag. Foto: Kjell Langmyren