Det var knyttet stor spenning rundt saka om MHK Elite skulle få slettet sin gjeld for halleie til Molde kommune. Saka var oppe i Molde formannskap tirsdag kveld, og der ble det vedtatt å ettergi håndballklubben gjelda som er på litt over 175.000 kroner.

Fornøyd styreleder

Selv om det ble stilt kritiske spørsmål fra både Terje Tovan (Borgerlisten), Margaret Hoff Berg (Frp) og Thor A. Nagell (SV), ble vedtaket gjort enstemmig.

Blant tilhørerne var styreleder i MHK Elite, Per Gjerde. Han gliste bredt etter møtet.

– At kommunen er positivt til dette er vi kjempeglade for. Det viser at vi er en viktig del av byen. Det er akkurat det vi ønsker og håper på. Det ene er økonomien, men det er også et signal om at det vi holder på med er viktig for Molde by og omegn, sier Gjerde til Romsdals Budstikke.

– Hvorfor er dette så viktig for klubben?

Fare for presedens

Ordfører Torgeir Dahl viste til at det hadde blitt gjort liknende håndsrekninger til andre lokale idrettslag tidligere.

Thor A. Nagell var likevel skeptisk til faren for presedens i ei slik sak.

– Hva slags signal sender vi? Kan hvem som helst sitfte gjeld, og forvente at kommunen ta regninga? spurte SV-politikeren.

Terje Tovan mente man måtte se på det hele som en investering.

– Nå har vi brukt mye penger på Istadhallen, og vi skyter oss selv i foten om vi ikke følger opp nå, sa Tovan.

«Spleiselag»

MHK Elite har også fått ettergitt gjeld av flere andre kreditorer. Ettergivelsen fra Molde kommune var siste brikke som falt på plass for at klubben kan få i havn en større sponsor, noe som også ble sterkt vektlagt av politikerne.

– Kall det gjerne et spleiselag. Men det er viktig at vi står sammen om et lag som fort kan spille i eliteserien allerede til neste år, sa ordfører Dahl.

Per Gjerde kunne ikke si noe om en eventuell ny sponsor, men fortalte at han er svært fornøyd med utfallet av tirsdagens formannskapsmøte i tøffe tider.

– Bedriftsmarkedet er jo utsatt av de konjunkturene som er. Samtidig har vi fått mange positive tilbakemeldinger fra støttespillere vi har, og det er flere som har ettergitt gjeld til oss. Det gjør at vi står dette året på en god måte. Næringslivet ser tydeligvis viktigheten av å ha et eliteserielag i håndball i byen.