MOLDE: Det er ikke så ofte han er hjemme, trommeslager, låtskriver og sanger Vidar Norheim fra Molde – som mange nok også husker fra tradjazzbandet Dixi, der han spilte med blant andre Hayden Powell, Daniel Herskedal og Gunnar Bech .

– Det var Kviltorp og Nordbyen skolekorps, musikklinja, storband og jazzlosje og symfoniorkester. Molde ga meg et veldig godt grunnlag for videre karriere, sier Norheim.

Lærer på LIPA

De siste 15 årene har han bodd i Liverpool, der han jobber både som musiker og lærer på skolen han selv gikk på, LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts).

– Jeg jobber tett med kona mi, Lizzie, som er manusforfatter. Vi har også en akustisk duo sammen, der hun synger, forteller Norheim, som nå er aktuell med EP-en «Blind Carbon Copy» – utgitt på det norske selskapet Furuberget, på et japansk label – og av Norheim selv i Storbritannia.

På den norske utgivelsen finnes et bonusspor av låta «The Sirens», der Norheim synger på Molde-dialekt

– Etter andrealbumet med Wave Machines, hadde jeg lyst til å gi ut egen musikk i samme sjanger. Nå hadde jeg tid og energi. Dette er det første prosjektet der jeg synger alene, forteller Norheim.

– Hvilken sjanger er det?

– Alternativ pop. Altså, mer kunstnerisk, sier Norheim, som har med seg Tord Øverland Knusten som produsent.

– Ambisjonen er å bygge til medlemmer, og at det skal bli et album til slutt, forteller Norheim.

Mer Dixi?

Liverpool beskriver Norheim som et fantastisk kreativt senter. Før jul er han support for 80-tallsbandet China Crisis på legendariske The Cavern Club, rockeklubben der Beatles startet sin karriere.

– Jeg har spilt der flere ganger, men dette blir ekstra bra – og det er allerede utsolgt, sier Norheim.

I det siste har multiinstrumentalisten også jobbet mye med teater, og han har også filmprosjekt på gang.

– Jeg har faktisk aldri hatt det så travelt, sier han.

dixi anno 2006: Fra venstre Gunnar Bech (trombone), Hayden Powell (trompet), Vidar Norheim (slagverk), Brynjar Rasmussen (klarinett), Frank Iversen (banjo) og Daniel Herskedal (tuba).

– Mange husker Dixi, som ble oppløst i 2006. Blir det et gjenhør med dere?

– Til det vil jeg si at det hadde vært utrolig gøy å spille sammen, nesten ti år etterpå, sier Norheim.