Hva skal resten av bygget i Kristiansund brukes til?

Under styrets gjennomgang av konseptrapporten for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal torsdag, ble det reist spørsmål fra styremedlem Vigdis Harsvik om hvordan sjukehusbygningen i Kristiansund skal benyttes når helseforetaket samler akuttvirksomheten på Hjelset, mens det blir poliklinikker og kirurgisk dagbehandling i Kristiansund.

Risiko uten leietaker

– Helseforetaket har behov for cirka 25 prosent av arealet i dagens sjukehusbygg. Den eksterne kvalitetssikringen peker på at det er en risiko for helseforetaket hvis vi ikke får andre leietakere inn. Får vi ikke andre inn i sjukehusbygget, blir helseforetaket sittende med kostnadene for hele bygget, sa direktør Lars Magnussen til styret. Han opplyste at det ikke er gjort økonomiske beregninger av kostnader med poliklinikker i Kristiansund.

Innovasjonssenter

Administrerende direktør Stig A Slørdahl viser til at Kristiansund har fått penger for å utrede et helseinnovasjonssenter. Slørdahl håper å fortsette en god dialog med Kridstiansund kommune og andre nordmørskommuner med sikte på å samle tjenester i kommunehelsetjenesten i de delene av sjukehusbygget som blir frigjort når Helse Møre og Romsdal flytter akuttsjukehuset til Hjelset.